Savić o zabrani "poletanja"

Autor: Beta Beta
petak 19.07.2019.
15:09
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da njegova ekipa još ništa nije uradila na Svetskom prvenstvu i da "ne sme da poleti".

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

"Ozbiljna predstava Srbije sa igračem manje. To je važan segment kada se igra protiv ekipe kakva je Grčka jer može da dodje u problem sa isključenjima. Doprinelo je ovo pobedi. Ova pobeda ništa ne znači, ne smemo da poletimo. Još ništa nismo uradili", rekao je Savić posle utakmice sa Grčkom.

Srbija je pobedila Grčku sa 9:3 i zauzela prvo mesto u Grupi A, što joj je donelo direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

"Naš adut je uvek odbrana. Danas je bila odlična, sa igračem manje smo se dobro branili. Ostavili smo ih na tri gola, a to protiv reprezentacije kakva je Grčka nije nimalo lako da se uradi. Sada imamo vremena da predahnemo, ali i da se pripremimo za naredni meč. Najvažnije je da zadržimo ovakav ritam i da budemo još bolji. I verujem da će tako da bude", rekao je golman Dimitrije Rističević, junak pobede nad Grčkom.

Strahinja Rašović je kazao da nije očekivao ubedljivu pobedu.

"Nisam očekivao ovako ubedljivo, a to je dokaz da možemo da uradimo nešto. Ni slučajno nema euforije, moramo da ostanemo na zemlji, da se pripremimo i da u četvrtfinalu igramo još bolje. Odbrana je glavna u napadu ćemo uvek nešto da uradimo", kazao je Rašović.

Sava Randjelović je rekao da je očekivao tešku utakmicu.

"Iskreno sam očekivao da bude teška utakmica. U odbrani smo uradili sve što smo želeli, nisu dali gol pune dve četvrtine. Tek sada sledi prave utakmice. Ima vremena da se što bolje pripremimo za rivala, a mislim da će to biti Španija", rekao je Randjelović.

Srpski vaterpolisti će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom duela izmedju Španije i Japana.

Ne propustite