Savić se ne brine zbog oscilacija u igri

Autor: Beta Beta
četvrtak 14.01.2016.
23:58
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je večeras da su razumljive oscilacije ekipe s obzirom na jake treninge i dodao da je protiv Francuske tok utakmice bio očekivan.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Srbija je večeras sa 16:8 u Beogradu savladala Francusku u utakmici trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva.

"Nismo počeli kako smo očekivali, ali s druge strane i jesmo, jer smo imali malo jače treninge da bismo ostali u takmičarskom ritmu. Zaigravši presing u trećoj četvrtini napad je proradio i mislim da je zaslužena pobeda na kraju. Tok utakmice bio je onakav kakav su svi očekivali", rekao je Savić novinarima posle meča u Beogradskoj areni.

U četvrtfinalu izabranici Dejana Savića sastaće se sa Slovačkom, četvrtoplasiranim timom Grupe A.

"Slovačka je izuzetno iskusna ekipa, ali fizički ne može da nam parira. Moramo biti oprezni je je ovo eliminaciona faza. S opreznom igrom pobeda je naša", kazao je on.

Savić se još jednom zahvalio publici na podršci i pozvao ih da podrže žensku selekciju.

Vaterpolista Srbije Duško Pijetlović ocenio je da je njegova ekipa imala pogrešan pristup utakmici i dodao da protiv Slovačke očekuje trijumf.

"Imali smo pogrešan pristup utakmici. Slabije smo ušli, dosta slabije nego protiv Hrvatske. S jedne strane smo očekivali pad posle Hrvata. Ipak, uspeli smo da se uzdignemo i na kraju je sve bilo kako treba. Ostaje nam se okrenemo Slovacima. Očekujem njihovu lavovsku borbu, ali i našu pobedu", rekao je Pijetlović.

Kapiten Srbije Živko Gocić ocenio je da će nacionalna selekcija biti na vrhuncu forme tek za "četiri, pet dana".

"Jači treninzi su uzrok lošeg početka. Došlo je do opuštanja, ali smo u drugom poluvremenu pojačali presing što je rezultiralo kontrama i sigurnijem šutu. Bitno je da smo osvojili tri boda. Na vrhuncu forme biće za četiri, pet dana i tada bi trebalo očekivati pravu igru. Protiv Slovačke ne bi trebalo da bude probleme", rekao je Gocić.

Srbija će se u osmini finala Evropskog prvenstva sastati sa Slovačkom u subotu od 18.45.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Friday, 15.01.2016
11:57

Kakvih oscilacija?Mi smo ih samo pustili,da kad dodju kuci mogu da kazu:'Dali smo Srbiji 8 golova'...

avatar
Stefaninho
Friday, 15.01.2016
01:17

Da se podele i igraju medjusobno bilo bi neizvesnije nego da se skupe svi najbolji igraci drugih reprezentacija i igraju protiv njih.

avatar
Friday, 15.01.2016
01:03

Realno veterpolo je izuzetno naporan, i ok je malo usporiti , ali ne sme da se titula dovede u pitanje. Iako smo los epoceli na traju je bilo demoliranje, tako da nije lose.