Srbija preokretom do borbe za peto mesto

Autor: Darko Mitrović
subota 09.01.2021.
16:43
Izvor: Sportske.net, Vaterpolo Press

Ni danas srpski ''Delfini'' nisu briljirali.

VSS/Marcel ter Bals
VSS/Marcel ter Bals

Povezane vesti

Posle jučerašnjeg poraza od Španije u penal-seriji, reprezentacija Srbije je danas u Debrecinu, na turniru evropskog dela kvalifikacija Svetske lige, uspela da savlada Francusku sa 10:6 i tako izborila priliku da se na kraju takmičenja bori za peto mesto.

Rival selekciji Dejana Savića u toj borbi biće pobednik duela Mađarska - Hrvatska.

Samo u drugom poluvremenu je Srbija na momente pokazala dobru igru. Prve dve četvrtine usporene, u ritmu Francuza koji su vodili 2:0, 3:1, 5:4. Na veliki odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom.

U nastavku je naš tim posebno u odbrani delovao bolje, Filipović i Prlainović su obezbedili prednost. Kod rezulltata 6:5 za Srbiju, Pijetlović je odbranio peterac, u kontri je izboren peterac za Srbiju kojeg je Prlainović pretvorio u gol. Majstorija Mandića, parabola za 8:5. Rival je smanjio a zatim je Marzuki promašio zicer, sam ispred Pijetlović je pogodio prečku. U nastavku je Srbija golovima Mandića i Dedovića učinila pobedu ubedljivijom.

FRANCUSKA: Duboa, Sudadier, Vernu, Kumet 1, Misi, Vernu 1, Krusila 1, Babić, Marzuki, Kanon, Vanpeperstret 2,Kamarasa 1, Fontani. Selektor: Vukanić.

SRBIJA: G. Pijetović, Mandić 3, Dedović 2, Ranđelović, Gogov, D.Pijetlović, Vico, Drašović, Filipović 2, Prlainović 3, Rašović, Mitrović. Selektor: Savić
-
Baner 7

Ne propustite