Bili smo jači i od prokletstva madridskog polufinala!

Autor: Boban Filipović
subota 13.09.2014.
14:40
Izvor: Sportske.net

Na jedinom Svetskom kupu održanom u Španiji pre ovog, 1986. godine, košarkaška reprezentacija Jugoslavije je izgubila polufinale od SSSR-a nakon produžetka, iako je u poslednjem minutu regularnog dela imala 9 poena prednosti...

fiba
fiba

Povezane vesti

Kada je Nikola Batum krenuo da rešeta naš koš u poslednjoj četvrtini, startijim ljubiteljima košarke je prolazilo kroz glavu da madridsko "prokletstvo" kreće da deluje, ali ova generacija naših košarkaša je pokazala koliko je velika i uspela da izađe kao pobednik iz polufinalnog duela sa aktuelnim evropskim šampionom Francuskom.

Te 1986. godine u Madridu nam je izmakla borba za zlato protiv SAD-a zbog tri trojke Sovjeta u poslednjim trenucima polufinalnog meča, uteha je bila bronzana medalja pošto je u meču za treće mesto savladan Brazil.

Sada, 28 godina kasnije, medalja sa Mundobasketa u Španiji biće još sjajnija.

divac

Fantastična ekipa koju je selektirao Saša Đorđević napravila je istorijski uspeh i obezbedila prvu medalju na svetskim prvenstvima našoj košarci od kako reprezentacija nastupa pod imenom Srbija.

Motiv više "Orlovima" u finalu biće i sprečavanje Amerikanaca da se izjednače sa nama po broju osvojenih svetskih zlata.

Na XVII Mundobasketu u Španiji dve najtrofejnije košarkaške nacije prvi put u istoriji će igrati meč za zlatnu medalju. To je trebalo da se desi i pre četiri godine u Istanbulu, ali su sudije i FIBA učinili sve da se domaćin nađe u finalu. Učinjeno je sve i da ove godine domaćin i Amerika dirigovanim žrebom bore za svetsku titulu, ovog puta nije prošlo, NO PASARAN!

Srbija

Ne propustite