Kad Ivan Golac kaže ''zgazićemo ih kao plitak potok'', on to i uradi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.10.2020.
19:38
Izvor: Sportske.net, TV Ras

Sjajno podsećanje na prelep period u njegovoj trenerskoj karijeri.

Screenshot/YouTube/alex alexander
Screenshot/YouTube/alex alexander

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler i trener Partizana Ivan Golac je veliku karijeru napravio i na Ostrvu, posebno u Škotskoj, gde je veoma cenjen i gde je ušao u ''Kuću slavnih'' tamošnjeg Dandi junajteda.

On je 1994. godine kao trener Dandi junajteda osvojio prvi trofej nacionalnog Kupa u istoriji ovog kluba, što u Škotskoj umeju da cene.

O toj fantastičnoj sezoni Ivan Golac je, između ostalog, ovih dana govorio u opširnom i veoma zanimljivom intervjuu koji je emitovala ''TV Ras'' i poseban akcenat stavio na utakmicu iz decembra 1993. protiv Rendžersa u Glazgovu, utakmicu koja je bila možda i prekretnica za ekipu Dandi junajteda.

''Zgazićemo ih kao plitak potok'', javno je Golac poručio uoči ovog duela, mnogi ga nisu shvatili ozbiljno, jer je dva meseca ranije Rendžers kao gost slavio sa 3:1, ali Dandi junajted im se u tom decembarskom susretu zaista revanširao sa kamatom i sve rešio za svega dvadesetak minuta, kada je postigao tri gola za konačnih 3:0. Zanimljivo, prvi gol je tim Ivana Golca postigao posle samo 21 sekunde od početka meča, kada je mrežu Rendžersa pogodio Baumen. Preostala dva pogotka delo su Konolija i Brustera.
-
Baner

Ono najlepše je tek usledilo na proleće, u maju 1994, kada su se Rendžers i Dandi junajted sastali u finalu Kupa.

Dandi junajted je, sa Golcem na klupi i Gordanom Petrićem u ekipi opet bio bolji od Rendžersa, slavio je ovoga puta sa 1:0, a gol odluke postigao je Bruster. Golac je posebno istakao Petrićevu partiju, ali je izdvojio i tada dvadesetogodišnjeg Dejvida Hanu, koji je bio njegovo iznenađenje i u potpunosti opravdao poverenje u tom meču.

U prilogu su YouTube podsećanja na ove podvige Golčevog Dandi junajteda.
-
-

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar 7
Monday, 02.11.2020
16:28

Legenda...
Covek uvek igrao da unisti rivala...
Golovima.
Veliko postovanje od jednog zvezdasa...