Kunov susret sa istorijom!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 19.10.2014.
10:33
Izvor: Sportske.net

Aguero je sa četiri gola postao najbolji strelac Sitija u istoriji Premijer lige. Takođe upisao se u klub velikana koji su "obeležili" utakmicu. Propustio je i šansu da postane peti igrač koji je dao pet golova na jednoj utakmici PL! Kome je to pošlo za r

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Subota u Premijer ligi je protekla u znaku omalenog Argentinca. On je sa četiri gola torpedovao Totenhem i pretekao Karlitosa Teveza na večnoj listi najboljeg strelca Sitija u Premijer ligi.

Iza dvojice Argentinaca koji su dali 61, odnosno 58 golova su Džeko sa 48 golova, Jaja Ture sa 42 i Nikolas Anekla sa 37.

Aguero je sa četiri gola uspeo da uđe u klub privilegovanih, odnosno igrača kojima je pošlo za rukom da "pokerom" obeleže utakmicu u najjačoj ligi na svetu. U tom društvu su Suarez, Džeko, Saha, Lampard, Aršavin, Runi, Robi Kin, Anri, Majki Oven, Solskjer, Klinsman. Norvežaninu Solskjeru, kao i Ovenu dva puta je pošlo za rukom da postignu po četiri gola na meču.

Utakmica između Sitija i Totenhema je bila u znaku broj "4" svirano je toliko penala, a Kun verovatno žali što je promašio jedan udarac sa bele tačke. Dao bi pet golova i time sebi obezbedio mesto u galeriji besmrtnih.

Četvorica igrača dala su po pet golova u Premijer ligi, od kada se igra u ovakvom formatu, odnosno od 1992.

Prvom je to pošlo za rukom 1995. kada je Junajted pregazio Ipsvič sa 9:0, a Endi Kol je pet puta matirao golmana "Traktor Bojsa".

U prošlom veku isto je učinio Alan Širer 1999. na debiju Bobija Robsona na klupi Njukasla. "Svrake" su savladale Šefild Vendsdej sa 8:0, uz "petardu" jednog od najboljih napadača u engleskoj istoriji.

Podvig su u našem veku ponovila dvojica igrača, Džermejn Defo za Totenhem u pobedi protiv Vigana od 9:1, 2009. godine, kao i Dmitar Berbatov za Junajted godinu dana kasnije. "Đavoli" su spržili Blekburn sa 7:1, "Berba" je dao pet golova.

Ne propustite