Sećate se Ali Die, čoveka koji je prevario svet i debitovao u PL? Novi detalji priče!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 29.04.2020.
15:16
Izvor: Sportske.net

Izgleda da nije baš sve bilo kako se priča.

Solent News
Solent News

Povezane vesti

Sigurno se sećate možda i najluđe fudbalske priče u eri Premijer lige.

Ali Dia se predstavio kao rođak Žorža Vee 1996. godine kada je Liberijac harao svetom, pa je tako dobio priliku da se oproba u Sautemptonu.

Usled brojnih povreda i spleta okolnosti dobio je priliku da debituje u Premijer ligi kada je zamenio povređenog Meta Le Tisijea, ali se u igri zadržao svega 20 minuta pošto je ubrzo i sam zamenjen.

Zanimljivu priču o tome možete pročitati OVDE

Sada su otkriveni neki novi detalji koji govore da nije bila u pitanju klasična prevara, već nužda o čemu je govorio Met Le Tisije.

"Ali Dia je došao na probu, u to vreme su mnogi igrači dolazili da se izbore za svoje mesto u timu. Tako smo angažovali i Ejala Berkovica.

"Posle samo pet minuta treninga znali smo da je bio beskoristan, ali nismo imali dovoljno igrača na treningu da igramo 8 na 8. Kako je nedelja išla tako su usledile još neke povrede, i sam sam bio povređen, ali sam to krio. Posle dvadesetak minuta igre protiv Lidsa morao sam da izađem iz igre, jedva smo skrpili tim i Dia je morao da uđe. Trener Sunes je znao o čemu se radi, pa ga je ubrzo i zamenio", kazao je legendarni fudbaler Sautemptona.

Nesrećni Senegalac se nije proslavio u svetu fudbala, ali jeste u akademskom pošto je 2001. godine diplomirao na Univerzitetu u Nortambriji.

Njegov sin igra fudbal za tajlanandskog prvoligaša Polis Tero.

Baner live stream

Ne propustite