U čemu su MK Donsi i Sautend najbolji na Ostrvu?

Autor: Đorđe Đokić
sreda 27.08.2014.
23:25
Izvor: Sportske.net

Ova dva ostrvska kluba nisu baš u vrhu svetskog fudbala po kvalitetu, ali neki rezultati ih izdvajaju. Pogađate reč je o onima protiv Mančester Junajteda.

Beta/AP Photo/PA, Nick Potts
Beta/AP Photo/PA, Nick Potts

Povezane vesti

Posle ubedljive pobede nad Mančester Junajtedom, MK Donsi su se pridružili Sautendu kao jedinom klubu do sad koji je imao 100% učinak u mečevima protiv Đavola.

Sautend je naime 2006. godine, takođe u Liga kupu bio bolji od Fergijevog Junajteda sa 1:0 i do sad su bili jedini klub koji protiv Junajteda zna samo za pobede(u).

Ako ste mislili da je Fergi tad izveo klince, prevarili ste se. Junajted je nastupao u sastavu:  Kuščak, OŠi, Ves Braun, Silvestre, Hajnce, Kristijano Ronaldo, Dejvid Džons, Flečer, Ričardson, Alan Smit i Vejn Runi.

Teško da bi mogli da kažete za ovaj sastav da je bio loš, pa ipak, Junajted je završio takmičenje već u 4. kolu. Te godine su osvojili Premijer ligu ispred Čelsija i igrali u finalu FA kupa gde su upravo od Čelsija izgubili posle produžetaka. Igrali su i polufinale Lige šampiona u kom su poraženi od Milana.

Junajted inače protiv svih timova sa kojima igra u Premijer ligi, kao i svih ostalih aktivnih klubova ima pozitivan bilans, odnosno više pobeda u međusobnim duelima nego poraza.

Ne propustite