Vermez veruje u Partizan, Skenderbeg će platiti ceh i za Fljamurtari?

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.10.2017.
11:23
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Nekadašnji fudbaler i trener Partizana bio je akter jedne od najbolnijih evropskih eliminacija crno-belih, 1987. protiv Fljamurtarija. Već trideset godina od tada, Partizan nije igrao ni sa jednim albanskim klubom, a popularni Vermez veruje da će crno-bel

Screenshot/YouTube/DanasConferences
Screenshot/YouTube/DanasConferences

Povezane vesti

Te 1987. godine, Partizan je zaustavljen već u prvom kolu Kupa UEFA, kada ih je šokirao totalni autsajder, ekipa albanskog Fljamurtarija.

Prvi meč odigran je u Albaniji, u Valoni, gde je Fljamurtari slavio sa 2:0, ali su navijači crno-belih verovali u kvalitet svog tima i preokret u revanšu u Humskoj.

Počelo je dobro, Partizan je golovima Stevanovića i Vokrija poveo sa 2:0, ali onda u 76. minutu gosti iz jedine prave prilike, preko Sokolja Kušte postižu gol koji ih je odveo u drugo kolo. Navijači crno-belih iz tog vremena još pamte za njih jezivi zvuk kada lopta udara u prečku i odbija se u Omerovićevu mrežu - 2:1.

Prošlo je 30 godina od tada, a Partizan u četvrtak ponovo putuje u Albaniju, ovoga puta na megdan Skenderbegu u Elbasanu. Jedan od aktera utakmice između Partizana i Fljamurtarija Vladimir Vermezović podsetio se u izjavi za ''Alo'' i tog bolnog dvomeča, ali je izneo i prognozu utakmice u četvrtak.

''Mi smo u Valonu otišli nespremni, izgubili 2:0 i mislim da smo šansu izgubili baš tamo. Uspeli smo u Beogradu da povedemo 2:0, imali mnogo šansi, ali onda je usledio taj šut i ispali smo. Verujem da sada to ne može da se ponovi.

Bez želje da nekoga potcenjujem, Partizan je kvalitetniji od Skenderbega i mislim da ne može da se ponovi neuspeh kao protiv Fljamurtarija.

Naravno, ne kažem da će biti lako, jer su Albanci u dve utakmice eliminisali zagrebački Dinamo, igrali dobro protiv Dinamo Kijeva, ali kvalitet je na našoj strani i treba ga samo dokazati na terenu'',
istakao je Vermezović.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dikan
Tuesday, 17.10.2017
13:06

Bio sam na istoku i jos uvek pamtim taj odvratan zvuk!

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 17.10.2017
11:26

Verminator:-D Nismo ni pre toga igrali, a pre naseg prvog gola (tacnije, te situacije posle koje je sviran penal) je bio cist ofsajd, taj pomocni bolje da je otisao u penziju odmah posle toga.