Vujoševićevo 'proročanstvo' se nije ispunilo!

Autor: Vladimir Nestorović
subota 21.06.2014.
23:40
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana odbranili su trofej šampiona Srbije i osvojili 13. uzastopnu titulu u nizu, a posebno je zanimljivo da je ova plej-of serija pet godina nakon legendarnog 'proročanstva' trenera Partizana Duška Vujoševića.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

23. maja 2009. godine, posle veoma neizvesne majstorice Partizan je osvojio osmu uzastopnu titulu prvaka Srbije, pošto je sa 73:61 u petom meču finala plej-ofa pobedio Crvenu zvezdu, i to na krilima Aleksandra Rašića, Stefona Lazmea i Jana Veselog, dok su u redovima crveno-belih najefikasniji su bili Marko Marinović i Tadija Dragićević.

Većina se verovatno ne seća ove utakmice, ali se zato pamti čuvena konferencija za medije nakon utakmice, kada se novinarima obratio Duško Vujošević, trener Partizana.

On je čestitao svom kolegi Svetislavu Pešiću, ali nije propustio priliku da 'bocne' rivala, i to narednom izjavom.

"Radili su naporno, igraju veoma borbenu košarku, nezgodan su protivnik. Ako ovako nastave, osvojiće i oni neku titulu, na primer za pet godina, ili možda pre..." - bile su reči Duška Vujoševića tog 23. maja 2009. godine.

Zanimljivo je da je te sezone trener crno-belih dobio i prestižnu nagradu "Aleksandar Gomeljski" koja se dodeljuje najboljem treneru Evrope.

Pet godina je prošlo, ali se po pitanju šampiona Srbije ništa nije promenilo.

Partizan je večeras u 'Pioniru' posle velike borbe savladao velikog rivala i slavio 13. uzastopnu titulu prvaka Srbije, pa se 'proročanstvo' ljubimca navijača 'crno-belih' nije obistinilo, a Zvezdi ostaje da se nada da će naredne godine uspeti da prekine dominaciju Partizana.

Za kraj, podsetimo se legendarne konferencije za medije Duška Vujoševića.

Ne propustite