Panturo dominira u Adelbodenu!

Autor: Beta Beta
subota 09.01.2021.
18:11
Izvor: Beta

Francuski skijaš Aleksi Panturo pobednik je današnjeg veleslaloma koji se vozio u Svetskom kupu u švajcarskom Adelbodenu.

Beta/AP Photo/Marco Tacca
Beta/AP Photo/Marco Tacca

Povezane vesti

Francuzu je ovo druga uzastopna pobeda u Adelbodenu, nakon što je prethodnog dana takođe slavio u ovoj disciplini.

Panutro je do pobede došao vremenom od 2:18,36 minuta, dok je drugoplasirani Hrvat Filip Zubčić koji je i juče bio drugi, zaostao za njim 1,26 sekundi.

Poslednje mesto na pobedničkom podijumu zauzeo je domaći takmičar Loik Mejlar koji je za pobednikom kasnio 1,65 sekundi.

Današnjom pobedom Panturo se izjednačio sa Amerikancem Bodijem Milerom po broju pobeda u Svetskom kupu, pa sada obojica imaju po 33 pobede i nalaze se na devetom mestu svih vremena.

Francuz je preuzeo vodstvo na tabeli generalnog plasmana u veleslalomu od Švajcarca Marka Odermata, koji je danas zauzeo četvrto mesto.

Panturo je povećao vodstvo u ukupnom plasmanu Svetskog kupa ispred Norvežanina Aleksandera Omota Kildea, prošlogodišnjeg osvajača velikog kristalnog globusa. 

Ranije danas, američki skijaš Tomi Ford helikopterom je prebačen u bolnicu nakon snažnog pada tokom prve vožnje veleslaloma.

Američki tim saopštio je da je Ford bio pri svesti i razgovarao sa medicinskim osobljem koje mu je ukazalo pomoć na stazi.

U nedelju je u Adelbodenu na rasporedu slalomska trka.
-
Baner 11

Ne propustite