OCENE - Džoker Luka, Vlahović i SMS za zaborav! Da nam je 11 Živkovića...

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 20.06.2024.
17:11
Izvor: Sportske.net

Ovako smo mi videli nastup fudbalera Srbije protiv Slovenije.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Iz Minhena: Ivan Cvetković

Reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno rezultatom 1:1 u okviru drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Loša igra našeg tima umalo nije u potpunosti razočarala navijače, ali je Srbija golom Luke Jovića u gotovo poslednjem trenutku utakmice sačuvala nadu da može proći dalje. 

Ovako smo mi videli nastup "orlova" u Minhenu.

Predrag Rajković: 6,5 - U prvom poluvremenu imao dve intervencije, kod stative nije mogao ništa, ali u pojedinim trenucima nije bio u potpunosti siguran, naročito kod dubinskih lopti iz centaršuta. Bio je

Miloš Veljković: 6 - Sve je stigao da "uhvati" defanzivac Verdera, vidi se da mu odgovaraju nemački tereni. Šalu na stranu, Veljković je u prvom delu meča bio možda i najbolji štoper, iako ni Milenković nije mnogo zaostajao, ali je akcija kod primljenog gola išla preko njegove strane. Dovoljno za pola ocene manje.

Nikola Milenković: 6,5 - Spram sebe je imao ponajboljeg slovenačkog napadača Benjamina Šeška koji se nije naigrao u prvom poluvremenu. Zaustavio je sve što je trebalo da zaustavi, bio temelj srpske odbrane koja je većim delom meča delovala pouzdano. Kod primljenog gola nije mogao ništa.

Strahinja Pavlović: 6,5 - Na početku utakmice bio osetno nesiguran, nije ušao najbolje u meč. Kako je vreme teklo, postajao je sve bolji. U jednom trenutku stavio glavu gde bukvalno niko ne bi nogu, "izbacio" Stojanovića u remplovanju, a zaustavljao je i slovenačke kontre koje su neretko pretile da postaju mnogo opasnije.

Andrija Živković (do 80. minuta): 7 - Svaki potez fudbalera PAOK-a u prvom poluvremenu bio je pravi fudbalski. Birao je jednostavna i odlična rešenja, ulazio u sredinu kada je dobijao ono malo prostora, a nije imao defanzivne propuste. Ubrzao igru kod šanse Mitrovića posle dodavanja Tadića, pa i sam stvorio priliku napadaču Al Hilala. Imao je i sjajno dodavanje za Mitrovića kada je pogodio prečku. Da nam je 11 Živkovića...

Saša Lukić (do 64. minuta): 6 - Toplo-hladno. Loše je otvorio meč izgubljenom loptom, defanzivno stajao visoko zajedno sa Ilićem otvarajući Slovencima mogućnost da brže stignu do poslednje trećine. Imao je jedan solidan pokušaj koji je izblokiran, a dobio je nesmotren žuti karton. Stojković ga je zamenio zbog rizika od drugog kartona.

Ivan Ilić: 6,5 - Igrao sa velikim samopouzdanjem, iako je imao nekoliko grešaka tokom utakmice. Stalno se "nudio" saigračima, "preorao" teren, a i njegova dodavanja bila su prilično sigurno, premda nisu bila rizična. Na kraju izgubio snagu što se i videlo na terenu, ali je sjajnim kornerom kreirao izjednačenje zbog čega je dobio pola ocene više

Filip Mladenović (do 45. minuta): 5,5 - Posle dobrog poteza na startu, kako je vreme odmicalo Mladenović kao da je sve više bio u kontra-ritmu. Dogodilo mu se jedno proklizavanja, potom i žuti karton koji je stavio u problem ne samo njega, već i ostatak ekipe. Opravdano izmenjen.

Dušan Tadić (do 80. minuta): 7 - Sama pojava kapitena na terenu deluje autoritativno. Od prvog minuta bio je željan lopte, oko njega se stalno nešto dešavalo, imao je lepo lucidno dodavanje u prvom poluvremenu, a posle njegovog kornera Mitrović umalo nije dao gol. Pokretnuo igru, kreirao, ali osim Živkovića u fazi napada čini se da nije imao pravog saigrača.

Dušan Vlahović (do 64. minuta): 5 - Veoma loše izdanje napadača Juventusa. Nije stvorio odgovarajuću konekciju sa Mitrovićem, gubio praktično sve duele, iako je imao jedan pokušaj glavom u prvom poluvremenu. Premalo za asa takvog kalibra, očigledno je da mu pozicija "devet i po" ne odgovara. Ipak, nije sve do pozicije.

Aleksandar Mitrović: 6 - Pošteno se "potukao" sa slovenačkim štoperima. Imao je dve velike šanse iz koje je Srbija mogla lako do barem jednog pogotka. Pogodio i prečku. Dobro je sarađivao sa Tadićem, dok sa Vlahovićem to nije bio slučaj iako je rotacijom sa fudbalerom Juventusa pokušao da razdrma ekipu. Dobio veliki broj duela, ali kad lopta neće u gol, onda neće... 

IZMENE

Mijat Gaćinović (od 45. minuta): 5 - Odmah po ulasku u igru umesto  Mladenovića napravio problem Slovencima kada lopta umalo nije ušla u mrežu posle odbitka. Posle toga sve slabiji, izgubio loptu kod primljenog gola. Nakon toga bio je praktično nevidljiv.

Sergej Milinković Savić (od 64. minuta): 5 - Po ulasku u igru trebalo je da dokaže selektoru da je pogrešio što ga nije uvrstio u startnih 11. Od prvog minuta delovao nonšalantno, bez žara, a kod primljenog gola pobegao je njegov igrač, Karničik. Nije se proslavio ni u nastavku, pitanje je hoće li dobiti minute protiv Danske

Luka Jović (od 64. minuta): 8 - Džoker iz rukava Dragana Stojkovića! Imao dobru odloženu loptu na stranu, ali ništa više od toga. Igrao pola sata bez konkretnog učinka sve do bukvalno poslednjeg trenutka utakmice. Lepim udarcem glavom usmerio je loptu ka golu, sve što treba da uradi jedan napadač. Nastavlja dobre igre u reprezentaciji, smeši mu se start protiv Danske.

Veljko Birmančević (od 80. minuta): Bez ocene - Fudbaler Sparte imao je jedan opasan prekid s leve strane, ali ništa više od toga nije stigao. Premalo za ocenu.

Lazar Samardžić (od 80. minuta): 6 - Uneo živost, imao pokušaj s leve strane što je u ovakvoj igri Srbije i više nego dovoljno za prelaznu ocenu.

Selektor Dragan Stojković: 6 - Selektor danas umalo položio ispit. U određenim segmentima utakmice to nije delovalo loše, odlučio je da od prvog minuta uvede Tadića i Ilića, a kapiten je uneo kreativnost u ekipu. Slovenci su napravili veliki problem po levoj strani koja defanzivno nije funkcionisala praktično od samog početka utakmice. Selektor je najavljivao defanzivne Slovence koji će se braniti, ali i pored toga nije uspeo da ih zaustavi u nameri da postignu gol. Ulazak Luke Jovića dokaz je da Stojković prepoznao problem u vidu loše igre ponovo indisponiranog Vlahovića, što je dobar trenerski kvalitet. Protiv Danske moraće bolje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke