Stojanović za Sportske: "Sa trojicom dobrih golmana nigde ne gori, Piksija ne boli glava!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 13.06.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

"Odluka je na selektoru, ali koga god da izabere, ne može da pogreši", smatra direktor fudbalske reprezentacije Srbije.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Iz Augzburga: Ivan Cvetković

Direktor fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović govorio je za portal Sportske.net o izazovima "orlova" na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Stojanović je na konstataciju da je pozicija golmana u nacionalnom timu jedna od "gorućih" tema zbog velike konkurencije i sjajnih kvaliteta Vanje Milinkovića Savića, Predraga Rajkovića i Đorđa Petrovića uzvratio da to nije nikakav problem.

"Nije to goruća tema, kada imaš trojicu dobrih golmana, znači da ništa ne gori", započeo je Stojanović u pomalo šaljivom tonu.

"Ne bih da ulazim u posao selektora. To jeste bio moj fah jer sam bio golman, ali sva trojica brane na jednom zavidnom nivou i u dobrim klubovima. Odluka je na selektoru, ali koga god da izabere, ne može da pogreši", smatra Stojanović.

Direktor reprezentacije izneo je i svoja očekivanja pred početak Evropskog prvenstva, kao i na dodatnom radu u defanzivi?

"Ne bih ulazio u taktičke stvari selektora, on će odlučiti postavku i taktiku. Za našu reprezentaciju je sada najbitnije da su svi zdravi i da selektor može da računa na sve igrače. Ne boli ga glava pri sastavljanju tima, kao što se desilo u Kataru. Ne tražimo alibi, ali tamo smo imali osmoricu povređenih fudbalera koji su izneli teret kvalifikacija.

Sada je daleko bolja situacija. Na početku imamo zaista jednog favorita za osvajanje prvenstva, ali mislim da i naši fudbaleri igraju u kvalitetnim klubovima i ligama i znaju šta ih čeka. Stariji smo dve godine, imamo iskustva sa Mundijala u Kataru. Nećemo se predati, ne potcenjujemo nikoga, ali nećemo nikoga ni preceniti", rekao je Stevan Stojanović u razgovoru za Sportske.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke