Kritike za Modrića, hrvatski mediji svi uglas posle remija sa Albanijom: "Šok"

Autor: Mladen Heleta
sreda 19.06.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Sada će morati da pobede Italiju.

EPA-EFE/Leszek Szymanski
EPA-EFE/Leszek Szymanski

Povezane vesti

Neverovatan meč su odigrali fudbaleri Hrvatske i Albanije u Hamburgu, u sklopu drugog kola grupe B Evropskog prvenstva.

Na kraju je bilo 2:2, Albanci su izjednačili u 95. minutu, ali su Hrvati pre toga gubili do 74. i preokrenuli za 120 sekundi.

Pošto su i jedni i drugi u prvom kolu izgubili od Španije, odnosno Italije, sada im je računica jasna po pitanju borbe za plasman u osminu finala. Hrvati moraju da pobede Italijane, a Albanci Špance.

U hrvatskim medijima prava neverica nakon burne utakmice, a u naslovima gotovo svih izveštaja na njihovim portalima dominira reč "šok".

Selektor Zlatko Dalić je žestoko kritikovan još na poluvremenu, a "Jutarnji list" poziva Dalića da "skupi hrabrost i prizna gde je najveći problem".

Sada se čekaju reakcije selektora i igrača, ali se i zbijaju redovi pred meč sa Italijanima. Hrvatska na ovom šampionatu loše izgleda, ali poznato je da ova selekcija igra dobro pod pritiskom i da kroz istoriju ima odlične rezultate protiv Italije...

Kritika nije pošteđen ni legendarni Luka Modrić, kog je u studiju HRT-a komentarisao nekadašnji golman reprezentacije Jugoslavije Tomislav Ivković.

"Rezultat je realan. Albanci su imali zicer za 2:0, prvo poluvreme su nas vile nosile, imali smo čudesnih minuta do drugoga gola. Dve izmene koje su ušle na kraju, s njima nismo dobili ništa. Nakon što smo vodili 2:1, nismo iskoristili mentalitet Albanaca da ih dobijemo iz kontre i polukontre", rekao je Ivković i dodao:

"Jako dugo sam u fudbalu i meni je bilo jasno sve i pre prvenstva, kao što je bilo jasno i Daliću. On je stao iza tih igrača iako je bilo jasno da nisu u formi. To nije kritika, nego činjenično stanje. Juranović ne igra u Unionu. Šutalo kada je došao u Ajaks, od igrača koji je bio šmeker postao je igrač koji to jednostavno više nije. Perišić koji je jedan od najvećih profesionalaca ikad nekako je izgurao je utakmicu do kraja. Brozović nije više na tom nivou. Čekamo da se nešto dogodi, a ništa se ne događa. Ja kao kritičar to mogu da kažem. Treba reći iskreno. Još nije gotovo i trebamo to reći pre Italije. Oni Modrića doživljavaju kao oca koji ih je zadužio. Napravio je čudesne stvari u karijeri i te momke je zadužio do kraja života. Ja se Modriću izvinjavam, ali ja moram da kažem šta vidim. On jednostavno više nije igrač kakav je bio".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke