Piksi: "Stvorili smo sedam, osam šansi"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 20.06.2024.
17:35
Izvor: Sportske.net

Dragan Stojković Piksi misli da je naš tim bio bolji.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

U izjavi za RTS posle utakmice selektor Dragan Stojković je rekao da su mu osećanja pomešana, ali da smatra da je reprezentacija Srbije zaslužila pobedu. 

"Upravo takva, pomešana. Kada dođete do gola u poslednjem udarcu, onda vam donese neku radost. Mislim da smo zaslužili. Nismo zaslužili da izgubimo, uspeli smo što smo želeli, a to je da kreiramo veliki broj šansi. Prosto neverovatno da lopta nije htela u gol, ali to je fudbal", rekao je on. 

Da li je bilo iznenađenja?

"Ne, ne, ne... Analiza je bila odlična, upravo ono što ste videli, verovali smo da će tako biti. Slovenci su disciplinovana ekipa. Svi se bore za svoj grb, za svoju zemlju. Stvarao se neki prostor iza odbrane, ali mislim da je naša odbrana na veoma visokom nivou. Sa te strane, pružili smo što smo mogli. Slovenci su na fizičkom planu spremna ekipa, što je dodatni problem, ali mislim da smo uspeli da stvorimo veliki broj šansi, sigurno sedam, osam... Ako gledamo tu statistiku, bili smo u prednosti u odnosu na Sloveniju. Naša opredeljenost da postignemo gol, da igramo ofanzivno i rezultat je ovo", rekao je on. 

Da li je nešto bilo loše?

"Loša je realizacija. Igrači žele da postignu gol, bore se za poziciju, za udarac. Nekad lopta neće u gol. Mi smo tim koji uspeva da kreira šanse. Sa te strane, nije lako i ništa nije lako, ali verujemo do kraja. U trećoj utakmici pišemo našu sudbinu", rekao je Stojković. 

Danska je reprezentacija koja je, po mnogima kvalitetnija od Slovenije. 

"Ne mora da znači. To je otvorena igra, mi ili oni. Nema tu iznenađenja. Znamo kako igraju, gledaćemo večeras utakmicu. Nije to tim koji je nepobediv, ali je tim koji je organizovan i snažan. Mislim da ćemo uspeti da se odmorimo, da izvučemo pouke, da se pripremimo najbolje što možemo. Igrači su svega svesni i razumeju važnost ovih utakmica", rekao je Stojković. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke