"Puno je manjkavosti kod Piksija, igra sa dva beka sa kontra nogama"

Autor: Sportske Net
petak 21.06.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Kritike na račun selektora Dragana Stojkovića.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbalski trener i sin legendarnog Ivice Osima, Amar Osim, komentarisao je na TV BHT1 Dragana Stojkovića i njegov tim na meču protiv Slovenije.

"Puno je manjkavosti u igri Srbije, organizaciji, u disciplini… Odavde je to prelako pričati, ali puno je nelogičnosti. Puno je tu kvaliteta, talenta i želje, borili su se do kraja, verovali mogu da se vrate i vratili su se, ali i puno dezorganizacije“, rekao je čovek koji je sa Željezničarom iz Sarajeva osvojio pet titula i četiri kupa. 

Osim je prokomentarisao i to što Piksi ne da je prilike Lazaru Samardžiću.

"Mali Samardžić ti nije nikakva opcija, a igra u Udinezeu… Mlađi je od ovih glavnih i igra u boljoj ligi nego što je turska ili saudijska. Na kraju je nešto i uradio. Ima levu nogu dobru skoro kao i Tadić, a ovi im moraju igrati jer su kao zvezde iako nisu kompatibilni. Tanko.“

Osim se dotakao i toga da je na levom beku igra dešnjak u drugom poluvremenu. 

"Tek mi je to novost. Nikad u životu nisam vidio da neko u formaciji 3-5-2 igra sa dva beka sa kontra nogama, a imaš dva špica kojima je najveći kvalitet igra u šesnaestercu na lopte sa strane“.

Osvrnuo se i na grešku Sergeja Milinković-Savića kod primljenog gola Srbije. 

"U istoj akciji imaš Slovenca Karničnika koji igra za 50 hiljada evra godišnje,a iz Srbije Sergeja Milinković-Savića, za koga ne smem ni da pomislim koliko ima. I desi se što se desi. Karničnik ode do kraja, a ovaj misli ‘ko je ovaj, što bih ja njega čuvao…“, zaključio je Osim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke