Veliki kiks Denvera, malo i +17 - Jokić tragičar, Graham i Vembanjama heroji

Autor: Mladen Heleta
subota 13.04.2024.
08:16
Izvor: Sportske.net

Nagetsima "visi" prvo mesto na Zapadu.

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Košmarna noć za Denver Nagetse i Nikolu Jokića u NBA ligi.

Aktuelni šampioni su imali prvo mesto na Zapadu i prednost domaćeg terena "u džepu", ali su sebi dozvolili nedopustiv kiks i poraz u u gostima od San Antonio Sparsa rezultatom 121:120.

Ništa nije slutilo na poraz, Denver je u poslednju četvtinu ušao sa 17 poena prednosti, a onda mu se desio neobjašnjiv pad. Domaćin je istopio razliku, a Nikola Jokić je na devet sekundi pre kraja promašio šut kojim je mogao da donese trijumf svojoj ekipi pri rezultatu 120:119 za Denver. 

Devonte Graham je bio taj koji je flouterom na 0,9 sekundi do kraja šokirao Nagetse.

Srpski centar je imao 22 poena, 12 asistencija i sedam skokova, a najefikasniji kod gostiju bio je Džamal Marej sa 35 poena.

Viktor Vembanjama je bio najbolji pojedinac u pobedničkom timu sa 34 poena i 12 skokova.

Denver je na taj način ispustio kontrolu u borbi za prvo mesto, jer su njegovi rivali Minesota i Oklahoma upisali trijumfe i sada sve tri ekipe imaju skor 56-25, na kolo pre kraja.

Minesota je savladala Atlantu na svom terenu sa 109:106. Blistao je Rudi Gober sa 25 poena i 19 skokova, dok je naš Bogdan Bogdanović za goste imao 17 poena, dva skoka i dve asistencije.

Oklahoma je kod kuće bila bolja od Milvokija rezultatom 125:107. Gildžes-Aleksander je upisao 23 poena i sedam skokova, za Bakse nije igrao Janis Adetokumbo, a najefikasniji je bio Bruk Lopez sa 18 poena.

Denver u poslednjem kolu gostuje u Memfisu, Minesota dočekuje Finiks, a Oklahoma će biti domaćin Dalasu.

Oklahoma je najbolja u ovom krugu, čak je i Minesota ispred Denvera i jasno da Nagetsi moraju da dobiju Memfis i čekaju kikseve rivala, koji imaju teške mečeve. Finiks se bori za šesto mesto i treba mu trijumf da direktno uđe u plej-of, dok Dalas svakako ima sve što je potrebno da savlada Oklahomu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke