Ponos Kragujevca - Veprovi 11. u Evropi

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.04.2017.
13:58
Izvor: Sportske.net, wildboars.rs

U izboru specijalizovanog sajta 'americanfootballinternational.com', Kragujevac Wild Boarsi zauzimaju 11. mesto na prvoj ovogodišnjoj listi najboljih timova Evrope.

KAF Kragujevac Wild Boars
KAF Kragujevac Wild Boars

Povezane vesti

Ovoj odluci doprineo je perfektan učinak u dosadašnjem toku sezone, u kom su na domaćoj sceni savladali najveće rivale, beogradske Vukove i novosadske Djukse i napravili veliki korak ka prvom mestu u ligaškom delu, dok su u CEFL ligi nadigrali turske šampione, Koč Remse i od finala sa jednim od najboljih ekipa u Evropi, Tirol Swarco Raidersima, deli ih samo pobeda nad mađarskim Budapest Cowbellsima. U obzir je uzeta i prošlogodišnja titula šampiona Srbije.

Prvi na listi su dvostruki uzastopni šampioni Evrope i prvaci Nemačke u poslednje četiri godine, New Yorker Lionsi iz Braunšvajga, a zatim upravo austrijski Swarco Raidersi, trostruki osvajači Eurobowla, koji su prošle godine poraženi u finalu od Lavova.

Slede ih tri nemačka kluba, Schwäbisch Hall Unicorns, Dresden Monarchs i Kiel Baltic Hurricanes, te najtrofejniji evropski tim Vienna Vikings (5 evropskih titula i isto toliko finala), švedski šampioni Carlstad Crusadersi, nemački prvoligaši Frankfurt Universe i Saarland Hurricanesi, a ispred Veprova je još samo italijanski prvak, Milano Rhinos.

Divlji Veprovi
Foto: wildboars.rs

Velika je čast što su se Kragujevčani uopšte našli u društvu ovih evropskih velikana, a još veće priznanje za njihove rezultate su imena timova koji su im ostali za leđima.

To su bivši dvostruki prvaci Evrope i neprikosnoveni vladari Holandije, Amsterdam Crusadersi, zatim nemački četvrtfinalisti Allgäu Cometsi, finalisti prošlogodišnje Lige šampiona, drugog po rangu evropskom takmičenju, Milano Seamen (Italija) i Wroclaw Panthersi (Poljska), finski prvaci Helsinki Roostersi, Bolzano Giants (Italija), Berlin Rebels (Nemačka), London Warriors (Velika Britanija) i Thonon Black Panthers (Francuska).

Na listi nije bilo mesta za šampione Francuske, Španije, Danske, Švajcarske, Turske, Portugalije, Češke i mnogih drugih zemalja...

Ne propustite