Inter i Konte su savršen spoj

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 05.08.2019.
17:56
Izvor: Sportske.net

O tome kakav kofer sa sobom nosi "Kum".

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Inter je jedan od onih "prokletih" klubova - na vrhuncu svoje moći devedesetih godina nisu osvojili praktično ništa uprkos velikim ulaganjima, ali su dolaskom Žozea Murinja ipak uspeli da prigrle Tripletu, nešto što nije pošlo za rukom nijednom italijanskom timu.

A znamo šta smo i koga smo sve gledali na Apeninima.

Nakon njega usledio je potop koji se gotovo po pravilu događa u svakom klubu koji napusti, ne samo na terenu već često i van njega.

"Neroazuri" su ipak uspeli da se vrate u društvo najboljih zvano Ligu šampiona odakle su na dosta kukavičan način (specijalitet Lućana Spaletija) ispali iz grupne faze. Profitirao je Totenhem i nije loše prošao. Kinezi su odmah nakon toga odlučili da reaguju i bilo je jasno da će Inter voditi neko drugi ove sezone. Izbor je pao na Antonija Kontea.

U pitanju je savršen spoj, evo i zbog čega.

Konte pred sobom ima dobro poznati scenario iz 2011. godine u Juventusu - stigao je u veliki klub sa ekipom koja nije osvojila ništa godinama i u senci je rivala. Ovoga puta stvari su još bolje po njega jer je Inter u mogućnosti da uloži značajna sredstva u jačanje igračkog kadra, dok na raspolaganju ima veoma perspektivnu ekipu. Podsetimo, najbolji strelac tadašnjeg Juventusa bio je Alesandro Matri, igrači poput Lihtštajnera, Vučinića, Đakerinija, pa i De Ćeljea su imali ozbiljnu ulogu u udaranju temelja moćnih "bjankonera". Naravno, u klubu su bili italijanski reprezentativci poput Bufona, Pirla i Kijelinija koji će, osim Del Pjera, svoj vrhunac doživeti pod Konteovim patronatom.

Mauro Ikardi Inter Napoli

Antonio je poznat po disciplini i čvrstoj ruci o čemu su svedočili brojni igrači, poslednji u nizu je svakako i Rađa Naingolan koji je pre povratka na Sardiniju teško podnosio fizičke napore na treningu. Duvan, alkohol i vrhunski fudbal u 2019. godini jednostavno ne idu zajedno. Tu je u pitanju i novi momenat, svi fudbaleri žele da se dokažu novom šefu struke koji zna kako se osvajaju trofeji. Došlo je do toga da čak i konstantno nezadovoljni Mauro Ikardi moli da ostane u Interu, ali Konte ne trpi probleme u svlačionici. Karta u jednom pravcu je već kupljena. Bez Ikardija i sa Dijegom Godinom koji dolazi kao lider svlačionice "krvna slika" ekipe se značajno menja.

Posebna priča jeste i motivacija Bepea Marote i Antonija Kontea koji su na veoma sličan način napustili Juventus u ne tako prijateljskom stisku Anjelijeve ruke. Ono što su navijači kluba iz Milana priželjkivali eventualnim dolaskom Dijega Simeonea dobiće sa Konteom na klupi koji nema problema kako da motiviše ekipu i stvori atmosferu "sami protiv svih".

Inter koji se ovog leta stvara može biti "italijanski Atletiko" s tim što će mu biti dosta lakše jer pored Juventusa ispred sebe neće imati još jednu "aždaju" koliko god italijanski mediji forsiraju Napoli kao nekog ko može da ugrozi hegemoniju "bjankonera". Igranje na nekoliko frontova bi moglo predstavljati problem, ali ne bi me iznenadilo da on praktično žrtvuje Ligu šampiona kako bi pokušao da ugrozi Juve ili barem napravi temelj za ekipu koja će narednog leta krenuti u ozbiljne osvajačke pohode na Apeninima.

Konte

Što se tiče terena, stanje na njemu se već nazire. Na golu je neprikosnoveni Handanović, dok će poslednju trojicu u defanzivi činiti Godin, Škrinijar i De Fraj. Sredinu terena će zauzeti Brozović i Sensi dok će se za trećeg vezistu boriti Barela i Galjardini. Po bokovima će "operisati" Asamoa, Politano, Kandreva, Lazaro, možda čak i mlađani Esposito u zavisnosti od rivala, dok se u napadu čeka dolazak Lukakua i/ili Džeka kojima će podrška biti perspektivni Lautaro Martinez.

Reprezentativci Italije su svojevremeno dali Konteu nadimak "Kum", mislim da nema potrebe da objašnjavam zbog čega. Da li je to dovoljno za Skudeto i pored moćnog tima kakav je Juventus stvorio?

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Branislav Kokora
Friday, 18.10.2019
06:37

A , Atalanta, kao da ne postoji. Niko ni reči o njima. Imaju konstantnu uzlaznu liniju već 6 godina, uigran sistem, stabilnu situaciju u klubu, vrlo dobar igrački kadar, odličnu struku. Teško da će Juve skliznuti sa trona ( barem još sezonu), a za naslov vice-šampiona će se "klati" Inter i Atalanta. Igranje u LŠ, trenutno opterećuje plavo-crne iz Bergama, no,kada prodje pritisak grupne faze LŠ, treba očekivati pobede u serijama i borbu za sam vrh tabele. Inter će se nositi sa dva problema: predvidljivost igre u 352 sistemu i manjak hitrine u tranziciji. Sretna okolnost je plan B , koji , sada, Konte ima u repertoaru: 343 sistem koji je stvorio u Chelsea-u i za kojim će, sigurno posezati kada postane jasno da ( ove sezone još ) Candreva može mnogo više da pruži timu, nego i Barella i Gagliardini zajedno !!

avatar
amigo999
Sunday, 11.08.2019
20:07

Inter ce se boriti za skudeto. Sigurno. Ovo pisem 11 avgusta 2019 god!!!

avatar
Goran.984
Tuesday, 06.08.2019
17:01

Juve iz 2011 i sada Inter igracki i finansiski nisu ni blizu... Juventusa su unistili pa se teskom mukom vratio... Inter je sam sebe unistio ili mozda karma....

avatar
MarioJ
Monday, 05.08.2019
19:19

Još godina rada i ulaganja je potrebno da Inter makar ugrozi Juventus koji gradi tim i strukturu 10 godina.

avatar
Amalainter
Monday, 05.08.2019
19:12

Po meni ne treba misliti na Skudetto..Juventus je miljama ispred.Vazno da se igra drugacije nego kod Spaletija, da se laganije dobijaju utakmice...da nam cene igraca rastu a ne opadaju iz godine u godinu.

avatar
Monday, 05.08.2019
18:14

Don antonio uzima Skudeto,Sari ima previse tu bezlicnu seosku pojavu nema od njegan ista....

avatar
juvealexx
Monday, 05.08.2019
20:11

inter će uzeti scudetto koliko i chelsea LP eto sad si dobio svoje trolu

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Monday, 05.08.2019
18:08

Inter nista jaci u odnosu na prethodne sezone. Videcemo kako ce se Juve snaci sa Sarijem, od toga ce dosta zavisiti moze li ih neko konacno ugroziti. Za sada ne vidim ko to moze biti, osim da Juve sam od sebe izgubi titulu.