Povetkin dobijao runde, ne vredi, Vembli je Džošuina kuća!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 23.09.2018.
09:39
Izvor: Sportske.net

Rus iznenadio šampiona u prvih 20 minuta na u hramu fudbala, ali onda se desilo ono u čemu je Britanac najbolji na svetu, nanjušio je krv...

EPA-EFE/SEAN DEMPSEY
EPA-EFE/SEAN DEMPSEY

Povezane vesti

Izgledalo je da na kiši Vemblija aktuelni šampion u WBA, IBF, WBO i IBO federacijama ima mnogo problema u prvih 20 minuta meča protiv iskusnog Povetkina. Istina je da Entoni Džošua nije očekivao ovakav otpor, nekoliko snažnih kombinacija ruskog boksera je iznenadilo šampiona.

Iako niži, Rus je uspevao da nametne svoj stil borbe, čini se da je dobio četiri od prvih šest rundi.

Ali, onda je usledilo ono u čemu je Entoni Džošua majstor, jedan direkt je uzdrmao Rusa i sve se brzo promenilo. Britanac je nanjušio krv, u ovakvim situacijama je nenadmašan, stuštio se ka Povetkinu, povezao strašnu seriju, pribio Povetkina uz konopce i ubrzo smo videli kraj.

Povetkin je poznat kao izdržljiv, protiv Klička je pre nekoliko godina bio četiri puta na poodu ali je izdržao čitav meč, sada protiv 11 godina mlađeg šampiona nije imao snage da nastavi.

Velika pobeda na kišnom Vembliju u pravoj fudbalskoj atmosferi, svega je bilo, i politike i neprimerenih naslova u medijima, ali Entoni Džošua je ponovo raspalio britansku strast za boks.

Sledeći rival u novoj odbrani mogao bi da bude Deontej Vajlder ili Tajson Fjuri, termin je navodno poznat, 13. aprili i to bi mogla da bude borba za ujedinjenje svih titula jer će se pomenuta dvojica boriti u Los Anđelesu za upražnjenu WBC titulu.

Ako Džošua bude u aprilu na svojoj tvrđavi pobedio WBC šampiona, ma ko to bude bio, postaće prvi bokser teške kategorije od velikog Lenoksa Luisa koji je neprikosnoveni vladar teške kategorije, odnosno neko drži pojaseve u svim verzijama.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zg partizan igokea
Sunday, 23.09.2018
14:45

Tesko je pobediti protivnika na steroidima...

avatar
0p4k1
Sunday, 23.09.2018
10:20

Sjajan mec. Povetkin takticki veoma dobar. Da je malo mladji, bolje bi trpeo udarce u telo, koje je Joshua planski radio. Cekamo da vidimo sta ce Eddie Hearn da organizuje za 13. april, a u medjuvremenu se nadamo mecu Wilder-Fury.