Bez jagode na šlagu, Zvezda završila sjajnu evropsku jesen!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 10.12.2020.
22:50
Izvor: Sportske.net

Dobra partija Crvene zvezde, ali bez pobede za kraj.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Bez golova za kraj grupne faze Lige Evrope za Crvenu zvezdu, dovoljno da se sa 11 bodova završi ova i više nego dobra evropska jesen. Slovan Liberec je bio podređen rival u većem delu susreta, ali Zvezda nije postigla gol večeras, bilo je 0:0.

Po jedna ozbiljna šansa na obe strane u prvom poluvremenu, a možemo reći da je Zvezda bila nešto bliža vođstvu zbog ozbiljnosti šanse koju je imao Ben pred sam kraj ovog dela igre.

Prva ozbiljna akcija Zvezde je bila u 14. minutu preko Petrovića, odigrao je dva dupla pasa sa svojim saigračima, pokušao da pronađe Falćinelija u sredini, međutim njegov pas je presečen.

Na drugoj strani velika šansa za Moskeru, imao je suprotan ugao, gađao ga je, ali je bilo veoma loše, savladani Borjan je odahnuo.

Pred sam kraj prvog poluvremena lopta dolazi do Bena u kaznenom prostoru, on je prima na grudi na fenomenalan način, ali iz izgledne situacije pogađa samo stativu.

Napominjemo i da je temperatura bila u minusu, ali i da je teren bio u slabom stanju što je stvaralo probleme i jednima i drugima na današnjem meču.

Početkom drugog dela igre Zvezda je izgledala ofanzivnije, ali nije bilo konkretnih prilika sve do 69. minuta kada je Falćineli uposlio Gajića na desnoj strani, ovaj vratio povratnu Nikoliću koji je prebacio gol iz dobre situacije.

baner

Imao je Nikolić bolji udarac iz teže situacije desetak minuta kasnije, ali promene rezultata nije bilo.

Zvezda je bila i na ovom meču organizovaniji tim, ali nisu uspeli da pronađu put do gola Libereca do kraja utakmice, pa su morali da se zadovolje bodom. 

U drugom meču Hofenhajm je savladao Gent na svom terenu ubedljivim rezultatom 4:1.

Golove su postizali Bajer i Skov u prvom poluvremenu, odnosno Bajer i Kramarić u drugom. Jedini gol za goste postigao je Fortuna.

Mijat Gaćinović od starta danas na terenu pa sve do samog kraja.

Inače, Hofenhajm je ovu fazu završio sa gol-razlikom 17:2.
   
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mario21
Friday, 11.12.2020
10:16

Konacno utakmica bez stresa kad gledam Zvezdu u evropskim takmicenjima. Mogli smo da dobijemo ali dobro. Njegosa sam ranije kritikovao pa sad je i red da ga pohvalim. Bilo je malo gresaka ali sada deluje kao da je pronasao kohones. Veljko Nikolic jako, jako lose. Nula od igre i mnogo gresaka. Ne secam se da je ista uradio dobro. Momak trgni se, mozes ti to. Mnogo mi je zao zbog Boacija, vidi se da zna covek. Ubacio ga je kasno, sredine vise nije bilo kada je izasao Kanga. Nema ko da doda loptu. Sanogu svaka cast, drzi zadnju liniju.Degenek i Milun isto, posebno Milunovic koji se znacajno popravio. Deluje mi mnogo sigurnije u zadnje vreme. Roda standardno dobar. Gajic mora bolje, a Terza i Mekela desni bek pod hitno! Gobeljic kad je u igri to je jedan sasvim drugi nivo fudbala. Ne mogu da verujem da je tog igraca neko zvao u reprezentaciju i da mu je data kapitenska traka. Strasno. Platite nekom da ga uzme pod hitno.

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 11.12.2020
09:45

Ovo je sjajna jesen samo za novokomponovane Zvezdase, a za prave Zvezdase je bruka i sramota sto se nismo takmicili u Ligi Sapmiona jer nikad nismo imali laksi put da dodjemo do nje. Stankovic je visoko poleteo sto je prosao u nokaut fazu Lige Evrope kao da nismo bili u najslabijoj grupi od svih. Kad mi na svom terenu ne mozemo da pobedimo osrednji nemacki tim Hofenhajm, mi onda nema sta da trazimo u Evropi. Idi Stankovicu iz Zvezde kao Boga te mollim dok jos uvek imamo realne sanse da osvojimo titulu jer sa tobom na klupi ostacemo i bez nje.

avatar
Realni Arthur
Friday, 11.12.2020
00:05

Cestitke ZVezdi na plasmanu, bravo momci! Ljudi, sve je ok, i pre ove tekme smo znali da smo se plasirali, ajde da zatvorimo ovu jesenju sezonu ima jos tri kola i onda moramo ali zaista moramo da se pojacamo. Ja se nadam, da vise necu gledati Veljka Nikolica (uzasan bre) Simica, Vukanovica, Gobelju, Bocka, ako ima ponuda za Kangu odmah ga prodati, Simica, Pavkova..... i jos neke. Trenutno sta nam valja, je Borjan, Katai, Ivanic, Erak (nadam se da nece da kiksira kao sto radio par puta) Gavra, Radulovic, Gajic, Falcineli, Sanogo, Njegos (konacno nesto je poceo da igra a ne izgleda na terenu kao preplaseni zec), deda Milun, ajde i Pankov,. Zao mi je sto pisem ovo bas sad kad smo zaista uspeli da ostvarimo dobar uspeh, osecanja su mi pomesana jer smo izgubili kosarku veceras pa bas pece. Ajde da vidimo sta ce biti, jos jednom, srecno Zvezdo i puno uspeha u predstojece bitke i u kosarci i fudbalu!

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 10.12.2020
23:56

Moglo je bolje i jace da se dobije ovo,ali nas mentalitet je cudo.Svakako 11 velikih bodova,sad cekamo zreb da nam namesti Lakovic nekog 'najslabijeg' :)