BRAVO - Pantelić ispunio obećanje, ovako se danas spasavaju životi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.04.2020.
13:28
Izvor: Sportske.net, RTS

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije uradio ono što je i najavio odmah posle izlečenja od koronavirusa.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Marko Pantelić je među hiljadama onih u Srbiji koji su ovog proleća bili zaraženi koronavirusom.

Njemu je infekcija potvrđena polovinom marta, izlečen je početkom ovog meseca, a pošto je prošao 21 dan od izlečenja, stekli su se uslovi da Pantelić donira krvnu plazmu, koja bi trebalo da pomogne nekom od ljudi koji su još uvek na lečenju.

Tokom doniranja krvne plazme, Pantelić je dao i izjavu RTS-u i tom prilikom jo jednom naglasio da će na ovaj način pomagati dokle god bude bilo potrebno.

''Lep je osećaj kad pomažeš nekog drugog, tačnije pacijentu koji je oboleo i kad time možemo da olakšamo posao medicinskoj službi. Ono što kažem, to uvek i ispunim.

Dokle god bude bilo potrebno, tu sam na raspolaganju Institutu i da se pomogne medicinarima u borbi protiv COVID-a. Nadam se da ih bar neće biti još dugo i da će se naša zemlja izboriti.
-
Baner live stream
-
Ako je neko od početka u karantinu to sam ja, znam da nije lako, da već predstavlja i psihološku barijeru i dolazimo u situaciju da jedva čekamo kraj.

Ne vidim razlog da sad pred kraj pokvarimo sve što smo radili prethodnih mesec i po - dva. Treba nam strpljenje još jedan vikend sa porodicom, svi bismo hteli da izađemo da se družimo, ali moramo biti odgovorni prema društvu u kom živimo'', izjavio je Pantelić.
-
Bonus 10

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke