Iz FSS ga pitali da li želi da postane selektor Srbije, rekao je ''DA''!

Autor: Darko Mitrović
petak 11.12.2020.
13:20
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Može li da vrati Matića u reprezentaciju, pošto je oduševljen njime?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Bliži se polovina decembra, do kada bi potpredsednik FSS Marko Pantelić trebalo da izađe sa svojim predlogom za imenovanje novog selektora Srbije, a jedan od kandidata je i nekadašnji francuski selektor Rejmon Domenek, koji je sa ''Trikolorima'' 2006. godine bio vicešamoion sveta.

Da se ne radi samo o spekulacijama, 68-godišnji stručnjak je potvrdio u razgovoru za ''Večernje novosti'', a što je još važnije, Domenek je raspoložen da ''Orlove'' povede ka Svetskom prvenstvu u Kataru.

''Istina je, kontaktirali su me i pitali da li sam zainteresovan da preuzmem fudbalsku reprezentaciju Srbije. Odgovorio sam potvrdno. Nivo vaše selekcije je visok, imate sjajne igrače širom Evrope. Ima mnogo potencijala da se uradi nešto zanimljivo'', istakao je Domenek.

Otkrio je i da je gledao utakmice našeg nacionalnog tim a protiv Mađarske i Škotske u baražu, a na pitanje da izdvoji nekog od srpskih fudbalera koji mu je ''zapao za oko'', posebno je istakao jednog koji je nedavno objavio kraj reprezentativne karijere - Nemanju Matića.
-
baner

''Obožavam Matića! Igra fantastično. Imate puno darovitih igrača. Među njima su Milinković-Savić, Tadić... i u Francuskoj ih igra nekoliko. Tu je Radonjić, pa golman Remsa Rajković, nedavno je i Pavlović došao u Monako. Kada je reč o klubovima, rivalstvo između Partizana i Crvene zvezde je i ovde poznato'', istakao je Domenek.

Iako je ranije odbijao ponude za nove angažmane, Domenek je sada potvrdio da je spreman za nove izazove.

Jasno je, Domenek nije jedini kandidat, ali ukoliko Pantelić baš njega predloži, čini se da ne bi trebalo da bude velikih problema u pregovorima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
riquelme
Saturday, 12.12.2020
01:38

Jedino pravo resenje ali nemoguce je:
1. Prvi covek saveza: Nemanja
Vidic,
2. Zamenik: Bane Ivanović,

(Zbog renomea u svetskom fudbalu i onoga sto su dali nasem fudbalu)

3. Pomoćnici-Savetnici za
ekonomiju, pravno i PR
kao i covek od poverenja za kontrolu
rada omladinskih kategorija.

4. 3 selektora sa svojim stafom i naravno sa iskustvom rada u
pionirskim, kadetskim i
omladinskim skolama.

5. Selektor U19 je saradnik/zamenik
selektora U21. Isto tako je i
selektor U21 saradnik/zamenik selektora
A reprezentacije.
6. Nipošto da stranac bude
selektor. Pre svega nikada ništa
nismo uradili a i da jesmo, njih
boli uvo. Pare i aj ćao...

E onda možes i da biraš koga hoćes... Bio to Jokan, Miloje, Piksi, Nikolić, Ivić mada bih ja s' obzirom na broj igraca U17 realno namolio Paunovića. Mada da je ovako kao što piše sam bi on došao. Naravno plan na 4+2 godine, podvlači se crta i sve bi bilo ok. Niko ne očekuje odmah finala i polufinala već kontinuitet i da igraju najbolji. Da je ovo urađeno posle SP-a U17 sve bi bilo drugačije.

Ali kao sto rekoh ovo je bajka. To moze svugde da se desi osim ovde.

avatar
Matrix
Saturday, 12.12.2020
00:29

Kao i Havijer Klemente, Dik Advokat, samo bacanje para na nekog ko n3ma veze za nasim fudbalom. Odlicna ideja da se vrh FSS-a odrzi na vlasti i sakrije iza poznatog imena. Nepismenost, korupcija i neznanje ce nastaviti da cvetaju. Sns -FSS. Nema promena, nema boljitka

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Friday, 11.12.2020
20:33

Predlažem Lalatovića za selektora, ako Miloje ne može da otera Matijaševića jer su svakom dobrom cirkusu potrebni odlični klovnovi.

avatar
magister
Friday, 11.12.2020
17:26

I plus, vidim da je *nacionalni stadion* ušao u budžet za 2021. sa nekih 200+ miliona evra. Pa hoćemo li zaista dozvoliti da cela ova jadna zemlja bude stalno predmet nečije manipulacije i propagande. Koju drugu svrhu, osim lične propagande onoga koji je to najavio, ima taj stadion? Kao, nisu dovoljno dobri *Marakana* i *JNA ili Partizanov*? Ili nisu dovoljno veliki, za one kriminalce prerušene u huligane koji jedini i dolaze po stadionima da pale, raketiraju, tuku, psuju, vređaju po rasnoj, nacionalnoj i ljudskoj osnovi? Aman ljudi! Zaustavite bahaćenje!

avatar
riquelme
Saturday, 12.12.2020
01:29

Ko je najavio? ;)

avatar
magister
Friday, 11.12.2020
17:20

Potrošili smo već mnoge, kao što sam rekao. Naravno da nije nemoguće da neko i napravi nekakav pristojan rezultat. Podsetio sam se na Dik Advokata, koga smo angažovali sa njegovih 67 godina (Domenek ima 68). Čovek sa sličnom, ne baš blistavom fudbalskom, ali sa zaista bogatom trenerskom karijerom (PSV, Gl.Rejndžers, Zenit, Borusija Menh, Sanderlend, Fenerbakče, Fejenord... Holandska reprezentacija (3, 4 puta), UAR, Južna Koreja, Belgija, Rusija).

Poredim ih jer Dik Advokat je u suštini znatno iskusniji trener sa bogatijom karijerom od Domeneka, koji jeste imao uspeh sa Francuskom repkom, ali to je bio sastav snova, generacija koja je imala najvrhunskiji kvalitet, tako da, bez namere da omalovažim ili umanjim rezultat i kvalitet Domeneka, moram da primetim da za tu reprezentaciju uloga trenera nije bila presudna, a Domenek nikad drugde nije postigao neki rezultat.

Bez obzira na to, ne smatram da je Domenek loš trener-selektor ili da je njegovo dovođenje greška sama po sebi. Ali smatram nešto - još gore. Njegovo dovođenje je - besmisleno. Smena Tumbakovića je - besmislena. Mi kao društvo vapimo za - lečenjem, popravljanjem, rekonstrukcijom (ne reformom, ne tranzicijom). Kad počnemo da poštujemo prave vrednosti, da decu učimo da u svakom i najprostijem poslu - daju sve od sebe, da je davanje najboljeg sebe u svakom poslu - najveći patriotizam, kad naučimo decu da *snalaženje*, *prevare*, *prepisivanja*, *sticanje lažnih diploma* jesu isključivo - samoobmana i da se ne isplate (npr. prvo tako što neće moći da budu u državnoj službi, a kamo li ministri, ljudi sa lažnim doktoratima i diplomama), e tad možemo da očekujemo bolje u svemu. A to je ozbiljan posao bez koga postajemo sve bedniji. Rezultati u sportu su, ponavljam to ko zna koji put, fantastični u odnosu na sve ostalo. U svemu drugom smo pri dnu, a u fudbalu negde u sredini. Po mom mišljenju fudbal je daleko iznad proseka Srbije i njenog mesta u skoro svim drugim oblastima (bez obzira na katastrofalno stanje u fudbalu, organizovani kriminal između menadžera i tzv. sportskih radnika, predsednika i direktora klubova). Možemo da se lažemo i smenjujemo selektore, trenere, a možemo i da se zamislimo i počneo da čistimo ribu od glave. U situaciji u kojoj smo, Tumbaković je - super. Akademik. A i inače je dobar trener, iskusan i dobar i pošten čovek. Mislim da je bolji trener od Domeneka.

avatar
riquelme
Saturday, 12.12.2020
01:32

Domenek je sa istom repkom i proklizao. Ostao je u grupi, kada su polupali celu svlacionicu. Ostalo je sve u centar! Bravo...

avatar
Dorotej
Friday, 11.12.2020
15:10

Prava stvar je da pre izbora selektora odstupi Kokeza i "društvo sa ćoška". Ovako se navijačima mažu oči sa pričama i pričicama. Za početak Kokeza hvala lepo i doviđenja. Važi isto i za Matijaševića,

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 11.12.2020
16:06

I za Hijavatu.

avatar
Dorotej
Friday, 11.12.2020
15:06

Zaluđivanje navijača sa glupostima. Mora nešto da se piše.

avatar
Vicariuosly
Friday, 11.12.2020
14:55

Samo nam je astrolog falio, gleda horoskopske znake fudbalerima i raspored planeta za sastave. Doduše, mozda nam baš to treba.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 11.12.2020
14:35

Ima i boljih resenja od njega, ali, mozda nam je bas ovakav ludak potreban jer bismo se bas nasli.