Ko je najbolji srpski napadač, dva i po meseca pred start kvalifikacija?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.01.2021.
21:02
Izvor: Sportske.net

Valjda ćemo do tada imati novog selektora...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Donedavno se ovo pitanje nije ni postavljalo, s obzirom da je Aleksandar Mitrović već nekoliko godina unazad imao odličan golgeterski učinak i bio je neprikosnoven u špicu napada ''Orlova'', što je u potpunosti i zaslužio.

Svojim golovima stigao je u sam vrh večne liste najboljih strelaca našeg nacionalnog tima, sada je u najboljim igračkim godinama i za očekivati je da uskoro postane rekorder, ali u susret predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje startuju krajem marta, jasno je da je popularni Mitar sada dobio ozbiljnu konkurenciju za mesto u špicu napada reprezentacije Srbije.

Pogotovo što je u poslednje vreme u Fulamu sve češće na klupi za rezerve, a na sve se nadovezalo i famozno kršenje kovid protokola Premijer lige tokom novogodišnjih praznika.

Za to vreme, Dušan Vlahović briljira u Fiorentini!

Večeras je protiv Kaljarija postigao šesti gol u sezoni, od toga pet u poslednjih šest mečeva i želimo mu da u tom ritmu što duže nastavi. Već sada je izjednačio svoj učinak iz prošle sezone i nema sumnje da će ga na proleće značajno nadmašiti.

Takođe, na kraju takmičenja u Ligi nacija, Vlahović je jesenas ''probio led'' i u reprezentaciji Srbije, bio je strelac u duelu sa Rusima (5:0) na ''Marakani'' i verujemo da je to samo uvod u ono što će pružiti u narednom kvalifikacionom ciklusu.

Uz Mitrovića i Vlahovića, novi selektor, ko god to bio, svakako će računati i na Luku Jovića, ali on nikako da zaigra kako ume u Realu, prate ga brojni pehovi i kako sada stvari stoje, teško da će do marta i mečeva sa Irskom (24. marta) i Portugalom (27. marta) uspeti da nešto bitnije promeni na klupskom planu.

Ima još vremena, ostaje nam da se nadamo da će, pre svega, novi selektor koliko sutra biti izabran i da će potom imati ''slatke muke'' kada je izbor napadača u pitanju. Pogotovo ako ponovo prorade i Mitar i Luka, a Vlahović ostane u sadašnjoj formi...
-
Baner 15

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Monday, 11.01.2021
00:38

Vlahović starter protiv Portugala, Mitar starter protiv Irske, mislim da je tu jasno i zašto. Mitar MORA protiv Irske zbog svoje snage i igre glavom i pre svega dueli sa irskim drvosečama u odbrani a protiv takvih ekipa nam je potreban Mitar a Dušan nam treba protiv ekipa poput Portugala zato što je brži od Mitra.

avatar
Nikola Ljubić
Sunday, 10.01.2021
22:08

Po meni Vlahovic mnogo korisniji igrac u napadu od Mitrovica

avatar
ddr16
Sunday, 10.01.2021
22:18

pa cak i jovic. svaka cast mitru na golovima za reprezentaciju,ali to je mahom liga nacija i kvalifikacije sa prosecnim ekipama,u ozbiljnim utakmicama on ne pravi razliku,zato je i rezerva u jednoj od najslabijih ekipa u pl,realno je igrac za cempionsip.
igrace verovatno u prvih 11 za reprezentaciju zbog prethodnog perioda,a i realno uvek da sve od sebe za reprezentaciju,mada po kvalitetu nije ipsred jovica nikako,a verovatno ni ispred vlahovica trenutno

avatar
Колатерална Штета
Monday, 11.01.2021
00:14

Ti pojma nemaš o čemu pišeš. Dao je gol Švajcarcima na SP, npr. nad njim napravljen očigledan penal koji je sudija zanemario. Eto to je bila jedna od najbitnijih utakmica koju je naša reprezentacija odigrala u poslednjih 10 godina i Mitar je bio najbolji...

avatar
Nerealno realan
Sunday, 10.01.2021
23:44

Ne zelim da zvuci kao da vredjam, ali kakva glupost ovo sto je napisano! Mitar nije u rangu najboljih napadaca, ali za fudbal koji mi igramo, UBEDLJIVO je najbolji nas napadac! Vlahovic dao 6,eeeej, samo 6 golova i kao bolji je! Luka ne moze da poveze 3 utakmice da igra, sem bljeska u Ajntrahtu, nista drugo nije uradio, i sad je i on bolji! Zasto je svakom nasem navijacu pamcenje kao kod zlatne ribice??