Nova Terzićeva poruka i Stanojeviću, i ostalim klubovima: ''Niko im ne brani da igraju sa domaćim igračima''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.01.2021.
15:14
Izvor: Sportske.net

Generalni direktor Zvezde ovim želi da stavi tačku na priču o broju stranaca u Linglong Superligi.

STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Sećate se, sve je počelo od izjave sportskog direktora FSS Vladimira Matijaševića da bi uskoro moglo da dođe do promene propisa po kojima igrači iz Evropske unije više ne bi bili trenirani kao stranci.

To je prilično naljutilo trenera Partizana Aleksandra Stanojevića, s obzirom da se stekao utisak kako bi to moglo već ove zime da bude usvojeno, bez prethodne najave.

Ipak, kasnije je usledila poruka da bar do kraja sezone ništa neće biti promenjeno.

Zvezdan Terzić je odmah reagovao na Stanojevićevu izjavu, a danas je pred kamerama TV Arena Sport i potvrdio svoje reči.

''U poslednjih godinu dana sigurno nismo imali kontakt sa ljudima iz FSS na ovu temu, to sam i rekao pre dva dana, pa sam veoma iznenađen izjavom trenera Partizana Saleta Stanojevića koga izuzetno cenim. Mislim da je to možda bila preterana reakcija iz nekih drugih razloga.

Zvezda nije kao temu uopšte postavljala promenu propisa i broja stranaca, ali ne bih se više bavio tom temom. Generalno, Zvezda se zalaže za povećanje broja stranaca. Mislim da to može da doprinese dolasku većeg broja kvalitetnih igrača.

Oni klubovi koji ne mogu da dovode kvalitetne strane igrače, niko im ne brani da ostanu sa domaćim igračima. Ne vidim nijedan razlog zašto bi ostali klubovi to videli kao opasnost ako Zvezda ima potrebu za većim brojem stranaca'', objašnjava Terzić.

S tim u vezi, naveo je i primer iz Italije.

''Ako ostanemo na ovom broju, teško možemo biti konkurentni za one ciljeve koje smo zacrtali. Svedoci smo kad se igra Inter - Milan, nema maltene nijednog italijanskog igrača na terenu. Mislim da ta ksenofobija ne vodi nigde. Treba povećati broj, a na klubu je da odluči da li će da forsira domaće ili strane.

Znam da je stupio na snagu sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i da postoji neka obaveza, ali to nije tema sada i bezrazložno se diže neka tenzija. Zvezda nije za to da se menjaju propisi u toku sezone'', jasan je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sanchez Bakero
Sunday, 31.01.2021
19:58

Ova besramna prepotencija, bahatost i arogancija mora kad tad da se vrati - kao bumerang, zapamtite moje reči. Tim pre što je dotični ponajmanje zaslužan za trenutne rezultate FK CZ. Zna se ko je zaslužan, cela zemlja zna... S tim u vezi, citiraću ono iz Munja: "Videćete kakvo sivilo ostaje posle Gojka."

avatar
riquelme
Sunday, 31.01.2021
17:37

Imam krštenicu da sam rođen u Srbiji, radim u Američkoj firmi, vozim auto iz Nemačke, jedem stogo uvezeno voće i povrće iz Rusije i Južne Amerike, naravno porez ne plaćam pošto sam prijavljen u inostranstvu ali nemoj neko da kaže da ne radim u interesu svoje zemlje. Ako nekom smeta neka pije Kravica jogurt, jede Najlepše želje a. Ne Milku, neka vozi Fiat500 a ne Dačiju ili BMW, neka radi ... dobro mi nemamo više naše firme ali neka bude bilo koja za minimalac itd. A i šta se ja vama pravdam pa očistio sam Zvezdu od naših menadzera sa kime da muljam a i savezu nije u interesu da imamo fudbalere A klase, tako mogu da pričaju celu večnost da nije do njih nego do selektora i igrača. Gde su pare Terza magijo? 2 LŠ, 2 proleća u LE, 30+ punih Marakana, preko 15 igrača prodatih za pristojne pare... Gde su pare?