Paunović: "Nemoguće ne postoji"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.06.2015.
18:43
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović izneo je svoja očekivanja pred finale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina i tom prilikom poručio da su njegovi momci pokazali da za njih ništa nije nemoguće.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije priprema se za poslednji čin Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina. "Orliće" od trofeja deli još samo jedna pobeda ali će protivnik biti verovatno najkvalitetniji protiv kojeg će izabranici Veljka Paunovića odmeriti snage na Novom Zelandu.

"Ne postoji lepši scenario od ovog koji će nam se desiti u subotu, a to je da za titulu prvaka igramo upravo protiv Brazila. Srećan sam što će baš oni biti sa druge strane, jer svako dete kad počne da igra fudbal, mašta o tome da u finalu Prvenstva sveta jednog dana igra sa Brazilom" kazao je Paunović.

Od početka Svetskog prvenstva pred Srbijom su pale selekcije Malija (dva puta), Meksika, Mađarske i Amerike, a u borbi za trofej protivnik će nam biti reprezentacija koja je pre početka prvenstva označena kao jedan od glavnih favorita za titulu.

"Ovi momci su pokazali da nemoguće ne postoji, već da samo treba raditi ispravno, biti mentalno snažan i verovati do kraja. Presrećni smo svi, ali nismo još imali vremena da se mnogo radujemo, jer posao nije završen. San je igrati sa Brazilom u finalu, ali je ispunjenje sna pobediti Brazil u finalu" dodao je Paunović.

Kako tvrdi selektor, euforija ne postoji a raduje podatak da će svi igrači biti na raspolaganju Veljku Paunoviću za subotnje finale pošto nema povređenih ni suspendovanih fudbalera.

"Nećemo menjati nikakav ritual, niti ima posebne euforije. Radimo sve na isti način, pripremamo se uvek ozbiljno i profesionalno, nije važno da li je reč o Brazilu ili nekom drugom timu. Fokusiramo se na detalje, na slabe strane protivnika, na to da mi budemo još bolji" istakao je selektor.

Analizirajući kvalitete predstojećeg rivala Veljko Paunović se vratio na suštinu stvari a to je kako će njegova ekipa odigrati finalnu utakmicu.

"Oni imaju sve ono što krasi jedan moderan tim, brzinu, fantaziju, atraktivne poteze, taktičku disciplinu. Ali zadovoljstvo je tim veće kad igrate protiv takvog protivnika. Mi moramo da zadržimo ono što je kod nas bilo najbolje, a to je jedinstvo, snažan timski duh, plan igre, čvrstinu" zaključio je Paunović.

Finale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina zakazano je za subotu, 20. jun od 07.00 po srednjeevropskom vremenu a utakmica će biti odigrana na "Nord Harbur" stadionu u Ouklendu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke