Roze mreže na "Marakani"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 12.10.2017.
18:39
Izvor: Sportske.net

Borba protiv raka dojke traje, iz tog razloga su postavljene danas mreže u roze boji na našem najvećem stadionu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Na stadionu "Rajko Mitić" danas su Mičel Donald, Aleksandar Pešić i Milan Borjan zajedno sa devojkama iz ŽFK Crvena zvezda okačili roze mreže u znak borbe protiv raka dojke.

Ovo je način na koji je Crvena zvezda skrenula pažnju na rasprostranjenost raka dojke i na činjenicu koliko je bitna prevencija kada se radi o ovoj bolesti.

"Fudbalski klub Crvena zvezda, kao najveći na ovim prostorima, vodi računa pođednako i o muškom i o ženskom sportu. Ova akcija, koja će se sprovoditi i u budućnosti, ima za cilj da ukaže na značaj oboljenja žena, kao i da se podigne svest o važnosti prevencije. Stvar je, nažalost, veoma ozbiljna. Srbija je na neslavnom drugom mestu po broju obolelih od karcinoma dojke u Evropi. I ovom akcijom radimo na tome da se preventivnim pregledima taj broj smanji"
, rekao je Miljko Ristić, predsednik Zdravstvene komisije FSS-a i član UO Crvene zvezde.

Svoju poruku imao je i Mičel Donald koji uvek rado podržava ove akcije.

"Nekada ljudi misle da u životu imaju probleme i da su nesrećni, ali nisu svesni da ima onih koji nažalost pate od ozbiljnih bolesti i kojima je zaista teško. Zato bih želeo da apelujem na sve žene da odlaze redovno na preventivne preglede i da vode računa o svom zdravlju", rekao je Mičel Donald.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke