Slobodan Tedić preživeo dramu! Korona nije bila dobro zalečena, srušio se na utakmici, imao je sreće u nesreći!

Autor: Darko Mitrović
petak 25.12.2020.
14:26
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.com

Bivši napadač Čukaričkog govorio za klupski sajt ''Brđana'' o drami koju preživljava u Holandiji. Srećom, izbegnute najteže posledice.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Slobodan Tedić se na početku ove sezone preselio u holandski Cvole, kao pozajmljen fudbaler Mančester sitija.

Međutim, tamo je doživeo nekoliko malera, od kojih je najozbiljniji onaj izazvan koronavirusom.

Prošlog petka protiv Emena je osetio jak bol u predelu grudnog koša, mislio je da je u pitanju povreda rebra od nekog udarca tokom meča, ali...

''Otišao sam samo na snimanje, a morali su da me zadrže u bolnici. Imao sam cev u plućima, koje su mi punili kiseonikom, da bih mogao lakše da dišem. U četvrtak popodne sam već disao bez te cevi, a evo pre sat vremena su me pustili na kućno lečenje.

Kazali su mi da korona nije dobro zalečena, a tada sam imao upalu pluća. Očigledno je da sam vukao sve to nekolio meseci, gubio sam kiseonik, dok me nije preseklo na utakmici. Bukvalno sam samo pao. Probao sam i da nastavim da igram, ali zaista nisam bio u stanju. Sada je sve dobro, možda je i najbolje ispalo baš ovako, sada znam o čemu se radi.

Mislili su svi prvo da je rebro stradalo, ali sam sve vreme teže disao, stvarno me je bolelo. Prvobitna je procena da me očekuje pauza između četiri i šest nedelja'', istakao je Tedić u razgovoru za sajt Čukaričkog.

Prethodno je planirao da za praznike doputuje u Srbiju, ali sada je to sve odloženo. Ipak, što je najvažnije, izbegnute su teže posledice.

''Sve ovo je bila jedna velika sreća u nesreći. Ponavljam, sve je dobro ispalo, kako je moglo da bude. Čak su mi lekari kazali da bi bilo izuzetno opasno da sam u ovakvom stanju ušao u avion, da bi moglo vrlo loše po mene da se završi. Dobio sam ujedno i zabranu letenja u trajanju od tri meseca'',
istakao je Tedić.

Pre svega ovoga, imao je i problema sa povredama, pa će drugu polovinu ove godine želeti što pre da zaboravi.

''Imao sam nekoliko pehova, dva puta sam povredio zglob, oporavljao se, zaigrao, i opet neki maler. Na kraju, ova situacija sa plućima... Krivo mi je, holandska liga je zaista dobra, kao što su svi i pričali odlična za razvoj mladih igrača. Dobro, život u Holandiji je sasvim drugačiji nego u Srbiji, malo je teže navići se na to, nigde nije kao kod nas'', objašnjava Tedić.

Naravno, osvrnuo se i na igre svog bivšeg kluba, Čukaričkog.

''Pratim Čuku, gledam utakmice kad god mi to vreme dozvoljava. Pred svaki karantin sam u kontaktu sa bivšim saigračima. I oni su me svi zvali, svi su mi iz kluba pružili podršku, zahvalan sam im na tome. Odlično igraju ove sezone, na poziciji su koja verovatno vodi u Eropu, nadam se da će na kraju uspeti da se izbore za to. Krivo mi je što su ispali iz Kupa Srbije, ali sada im ostaje da se koncentrišu na prvenstvo i da ostvare cilj, jer klub kao Čukarički zaslužuje da se svake godine takmiči u Evropi'', zaključio je Tedić, kome želimo što skoriji oporavak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke