Slučaj "Đorđević" - Hronika licemerja

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 20.11.2014.
10:54
Izvor: Sportske.net

To koliko će ko igrati odlučuje selektor, u krajnjoj liniji odgovornost je na njemu. Nikada neće biti jasno zbog čega se prave problemi kad neko ne želi da igra za reprezentaciju. To nema nikakve veze sa patriotizmom ili izdajništvom, stalno promašujete p

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Srbi nikada neće naučiti da za reprezentaciju važi princip dobrovoljnosti i da svako postavljanje uslova, sa bilo čije strane promašuje poentu.

Ok je da je igrač nezadovoljan tretmanom, svako o sebi ima visoko mišljenje i pravo da bude povređen ako ne dobija šansu, to je ljudski. Sa te strane odluka Filipa Đorđevića je samo njegova i niko nema pravo da je osporava.

Samo nije jasno zbog čega se diže prašina?

Prvo, ko ne želi da igra za nacionalni tim iz bilo kog razloga ne bi ga trebalo ubeđivati. Sada se pojavljuju priče da čelnici saveza ubeđuju Đorđevića da ponovo razmisli i da ne donosi ishitrene odluke.

To je već tutorstvo koje mu ne treba, ako je prelomio i doneo odluku, nju treba poštovati, makar za vikend da het-trik protiv Juventusa.

Mi smo licemerni i neozbiljni. Svako ko polazi od klupske opredeljenosti u proceni bilo čijih postupaka se unapred isključio iz ozbiljnog razgovora. Sada će ga "Zvezdaši" podržati, upirući prstom u Lazovića, druga strana će ga osuditi i dovesti u pitanje njegov patriotizam.

Daleko ste i jedni i drugi od poente, čini se da nikada niste uspeli da shvatite svrhu reprezentacije. Ona je nagrada, kraj puta, nikakve veze nema sa klubovima i tom navodnom ostrašćenošću.

Patriotizam nije igranje za reprezentaciju, to je posledica, kruna karijere, nikako pretpostavka nečega.

Sa druge strane, personalni motivi i upiranje prstom u nekog drugog što sada rade navijači Zvezde nema nikakvog smisla. Lazović nije selektor, prihvatio je poziv i tu je priči kraj.

Zbog čega su takozvani navijači licemerni?

Pa, jer procenjuju tuđe postupke na osnovu trenutnih parametara. Kada je Ljajić opravdano otpisan jer je potpisao nešto što kasnije nije poštovao, nikoga nije bilo briga. Tek kada je kasnije proigrao u Fiorentini, postavilo se pitanje njegovog odlaska. Slično je i sa Matićem, on je postao ponovo izuzetno važan kada je eksplodirao u ekipi Benfike, pre toga na njegov sukob sa Mihajlovićem niko nije obraćao pažnju.

Tako će biti i sa Đorđevićem, jer kod nas ne postoji princip, on je savitljiv kao i kičma većine. Ta većina će zauzeti stav u odnosu na broj Filipovih golova, kombinovano sa navijanjem za jednu ili drugu stranu brda.

Treba poštovati njegovu odluku, ako je takva i ne treba ga pritiskati, ni da postane "Zlatna kopačka" Evrope. I neće zbog nje biti ni izdajnik, ni rodoljub, te stvari nemaju veze sa fudbalom.

Sa druge strane, reprezentaciju čine 23 ili koliko već igrača koji su jedan organizam. Mi u Srbiji to nikada nećemo shvatiti, niti nam nacionalni tim nešto znači, osim glupih navijačkih prepucavanja.

Natrag u blato JSL, nema se ovde šta videti...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
hootfi23
Monday, 23.03.2015
21:39

Koliko nedorecen tekst...bez poruke bez zakljucka...kao da je neko ostavio poruku na forumu a ne napisao tekst....kafansko preglabanje.

avatar
Poznavalac
Thursday, 20.11.2014
15:38

previse paznje se pridaje djordjevicu,po meni on naravno da ne zasluzuje mesto u prvom timu..ispred njega treba svakako da igra mitrovic koji je bio daleko vise zapostavljen od djordjevica pa nije dizao galamu,a daleko je talentovaniji i vreme je tek pred njim..o lazovicu necu trositi reci,svakom je jasno da tu nisu cista posla.pa cime je on zasluzio poziv??to niko nezna,a pritom boze moj i igra..katastrofa..

avatar
Filip Tairi
Thursday, 20.11.2014
14:59

To sto saka Zvezdinih ''navijaca'' uperuje prst u Lazovica,ne znaci da svi ostali navijaci Zvezde misle isto...Pa taj Lazovic,ako nista drugo,bar se vise trudio od Djordjevica i njemu slicnim...A sto se Djordjevica tice,ne treba dizati toliku prasinu oko igraca koji nije nicim bitnim doprineo reprezentaciji,

avatar
Еден Азар #17
Thursday, 20.11.2014
14:35

Ja ne navijam ni za crno, ni za crveno belog blizanca, ali apsolutno podrzavam Djordjevica.Zasto?Zato sto je taj isti Lazovic, dok je igrao za Zenit, imao dobru platu odbio isto tako da igra za Srbiju.Sta se desilo, da bi se on vratio medju Orlove posle 3 godine?Desio se sunovrat njegove karijere (nekada sam ga jako cenio), vratio se u Partizan, ni tu ne igra kako treba, mora da se proda, pa se tako desio i njegov menadzer, koji ga je progurao do reprezentativnog dresa.I sta sad?On mora da igra, a Filip, koji je u jednom Laciju, iz prve postave izbacio jednog Klozea, koji jedan od vodecih strelaca Serie A, treba da igra od 88. minuta?Pa nije ni on decko lud da se cima svaki puta, a da zulja klupu.Ja sam oduvek osudjivao takve postpuke (Subotic, pa i tada Lazovic, Vidic), ali ovo se moralo desiti.I trebaju svi pravi igraci da odustanu, dok ne ode aktuelno mukovodstvo saveza, a ako ni posle njihovog odlaska ne budu igrali, e onda je to neka druga prica, a do tad ce Danko vec biti prodat nekogm ruskom drugoligasu.

avatar
PintoDaCosta
Thursday, 20.11.2014
13:36

Niko ne upire prst u Lazovica vec u menadzera koji sastavlja spisak :) Vi ste promasili poentu ako mislite da ljudi tako razmisljaju.. Ja sam rekao da je Lazovic drugi napadac i u svom klubu, znaci pre bih voleo da vidim Skuletica koji je u formi nego Lazovica koji ima samo ime. I ako navijam za Zvezdu ja sam za Skuletica npr. Takodje potenciram Radovica i ako je grobar decko. Ovde nema veze klubastvo.

Menadzeri su glavni kod nas u FSS i para vrti gde burgija nece! To bode svima nama oci..

avatar
Capitano
Thursday, 20.11.2014
13:19

Kakvo licemerje? Covek je u pravu sto nece da greje klupu a da pre njega dobija sansu dosta slabiji igrac. To da selektor odlucuje ko ce igrati i ko je pozvan za nasu repku odavno ne vazi. Dosta naivan tekst, imao bi vise smisla da nasu repku ne vode agenti i pojedinci.

avatar
JUVENTIN
Thursday, 20.11.2014
13:15

Dok je nama Toleta i slicnih njemu,da se ne lazemo i kad on ode docice neki novi Tole,mozda jos gori,nema nade za nas fudbal na bilo kom nivou,toliko su ga unazadili da nam jednostavno nema spasa pogotovo na klubovi

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Thursday, 20.11.2014
12:48

Pa i nece biti da mi za Matica nije odmah zasmetalo sto ga nema, o Ljajicu da i ne pricam! Jeste da je najvazniji odnos prema reprezentaciji, ali ponekad treba napraviti i kompromis. To se zove diplomatija, pedagogija, pragmaticnost. Dzabe ti fanatici ako ne znaju da igraju.

avatar
ddr16
Thursday, 20.11.2014
14:31

u svakom slucaju,kada se pojavi na terenu bilo ko od njih pravice razliku,pa sigurno nece da izadje na teren i da se seta i da ne zna loptu da primi,dzabe da nam igraju neki koji ce da uklizavaju 90min,a ne znaju loptu da dodaju igracu,subotic i da igra sa 50% mogucnosti bolji je ostalih stopera,ljajic je bolji od svih na svojoj poziciji osim tadica(bar onog iz premijer lige)...

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Thursday, 20.11.2014
17:38

To ti kazem:-) Jedino me Subotic malo nervira, ali OK:-)

avatar
Thursday, 20.11.2014
12:45

Zasto dozvoljavate sebi, da kao neko ko pretenduje da bude (sto velikim delom i jeste) ozbiljan sportski sajt, da blatite domacu ligu?? Kakva god da je- nasa je. Pa ko ce je drugi ceniti, ako ne mi?
A sto se tice djordjevica, jednim delom sam za njega, a jednim protiv. Za njega sam jer ima pravo kada se ljuti sto danko lazovic ima prednost pre njega. Ajde i sto ima prednost, nego sto onda i u prijateljskim utakmicama, koje i sluze za to da probas rezervne varijante, opet ima prednost. Da ne bude da sam jedan od ovih iz teksta, koji su ostrasceni, isto bih rekao i da npr. mitrovic ode zbog toga sto rakic igra ispred njega. Po meni, igrac iz domaceg prvenstva treba da bude pozvan za seniore samo ako je mlad, talentovan i vec ima finu ulogu u klubu, odnosno pruza sjajne partije, ili moze da bude stariji, ali da ima iza sebe minimum 2-3 izvanredna meseca, gde je maksimalno dominirao. A opet, ne slazem se da treba da odustane, jer treba da ti bude cast da igras za reprezentaciju. To treba da bude san svakog fudbalera! A to sto trenutno ne igras, to treba da te podstakne da treniras jos jace i igras jos bolje, kako bi se nametnu selektoru za prvu postavu! Pa na sta bi to licilo kada bi se svako naljutio zato sto trenutno ne igra u prvoj postavi. Prirodno je da svako za sebe misli da je, makar malo, bolji od svoje konkurencije, i da zasluzuje da igra i da dobije makar jednu celu utakmicu, koju je ruku na srce dordjevic i imao protiv jermenije i nije se bas najbolje pokazao. Zato majstore glavu gore, razmisli jos malo o svojoj poziciji u reprezentaciji i nadam se da si u martu opet na okupljanju!!!

avatar
Povratak kralja BAN2
Thursday, 20.11.2014
18:02

U reprezentaciji igraju najbolji i oni koji će u skorijoj budućnosti biti najbolji, a Lazović nije imao prednost u odnosu na Đorđevića u prijateljskim utakmicama, Lazović je isto kao i Đorđević bio na klupi protiv Grčke, protiv Francuske je Đorđević odigrao veći deo meča, a Mitrović i Lazović su bili rezerve. Lazović je u poslednje 2 utakmice mnogo više pokazao nego Đorđević i treba da ima prednost u odnosu na njega!

avatar
Thursday, 20.11.2014
12:44

Njega vise ne treba pozivati, koliko moze u reprezentaciji on je pokazao. Ruku na srce sto se mene tice i Mitrovica bih ja odmorio, lik u reprezentaciji ne radi apsolutno nista. Vise je radio Scepovic od njega. Ok, Mitar je mlad ali on jednostavno trenutno nije za reprezentaciju, pre bih pustio Lazovica i Skuletica nego Mitra. Isto vazi i za Markeca, skroz nepotreban u reprezentaciji. Neki ljudi, tj 90% internet fudbalera ne zna da klub i reprezentacija nisu isto i da to sto neko igra u jakom klubu ne znaci da ce u reprezentaciji biti bolji od nekog igraca Donjeg Srema na primer, naprotiv. Da je tako kako svi misle pa onda bi svako mogao da bude selektor, samo pozove igrace najjacih klubova i zavrsio je posao.

avatar
moshapet
Thursday, 20.11.2014
12:43

Zašto toliko razvlačite temu odustajanja Đorđevića od igre u reprezentaciji. Neće da igra, pa šta ako neće. Selektor reprezentacije, ma kako se on zvao ima jedini pravo da odlučuje o sastavu i taktičkoj postavci igre reprezentacije, svidelo se to nekome od igrača ili ne. Neće valjda svaki igrač dati sebi za pravo kada će i koliko igrati za reprezentaciju. Nisam za osudu Đorđevića što neće više da igra, njegovo je pravo da li želi, a odluka selekora određuje kada, koliko i protiv koje ekipe. Neka mu je sretan put i da ima uspeha u svojoj karijeri i stavite tačku na taj slučaj.

avatar
ddr16
Thursday, 20.11.2014
12:39

da li ste vi normalni? pa kakav crni licni stav,svi oni zele da igraju za reprezentaciju ali ne sa ovakvim odnosom celnika saveza prema njima,subotic je mogao da igra za bilo koju reprezentaciju i izabrao je nas,kuzmanovic takodje,ljajic je odbio poziv bosanaca,jasno govori za koga hoce da igraju,ali dok se ne zna ko sta radi u savezu i dok menadzeri kroje ekipu normalno je da se povuku i ne kaljaju svoje ime,slicno je uradio i vidic...nema to veze ni sa patriotizmom ni sa licnim stavom,tu su medjuljudski odnosi nikakvi,pa savo milosevic se cudi sto njemu nije rekao da nece da igra,a on bas zbog njega i slicnih i nece...

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Thursday, 20.11.2014
17:40

Tako je, svi oni su mogli da biraju, a Adem je pritom i blistao kao klinac! Bas me briga da li neko peva himnu, nije to KUD!

avatar
bora majstor
Sunday, 23.11.2014
08:14

e stvarno nisu ukaljali svoje ime igrali su savrseno protiv danaca svaka cas na komentaru bas si me prosvetio ,da nije takvih zamajanih kao ti onda bi nam i fudbal bio bolji.sta je trebalo da se tole svuce i da igra jel?

avatar
MilošPB
Thursday, 20.11.2014
12:28

Mislim da niko, pa ni Đorđević, ne bi pravio problem da je igrao Škuletić ili neko sličan. Lazović, S. Mitrović... su pokazatelji da protiv Danaca nije igrala reprezentacija Srbije već menadžerska reprezentacija Srbije. Mihajlovićeva priča o podmlađivanju reprezentacije a igraju mu igrači koji ne igraju u Seriji A, takođe ne pije vodu. Antića (partizanovca) podržavaju i zvezdaši, jer ne dozvoljava menadžerima da sastavljaju tim. Ne sećam se da je neki igrač otkazao Antiću. Svima je jasno da je problem u Karadžiću & co. Čoveku koji je robijao i više puta slagao javnost, grobari skandiraju na tribinama misleći da nerviraju ove druge. Nekada su skandirali Bobeku, Moci, Manceu, Mijatoviću a sada To(e)letu. Smešno.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Thursday, 20.11.2014
12:46

A sta, ne nerviramo ih kao kad to pevamo? :-)

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Thursday, 20.11.2014
20:09

I mene je isto odusevio, i Matic i on su se odlicno poneli.

avatar
kostajnicacz
Thursday, 20.11.2014
19:41

evo stvarno sam smetnuo za lomica mada su tu negde po kvalitetu ali sad bi radije izabrao evo lomica. mada moram priznati da me tosic odusevio reakcijom kada ga je onaj grk napao

avatar
Povratak kralja BAN2
Thursday, 20.11.2014
14:21

Lazović je uz Matića bio najbolji protiv Danske! Gde je bio Đorđević protiv Francuske i Jermenije, nije pipnuo loptu tek kad je ušao Lazović prodao je Jermenima petu i dali smo gol! Druga je stvar što Advokat ne zna pa je sastavio tim koji ne može da pobedi nikoga ali Lazović je uz Matića bio najbolji u našoj reprezentaciji! Grobari ne skandiraju Toletu na reprezentativnim utakmicama, već to rade ironično na klupskim jer je taj Tole ubedljivo najviše pomogao Zvezdi, a njeni navijači se žale na istog!

avatar
strucnabudala
Thursday, 20.11.2014
12:13

Sa druge strane, reprezentaciju čine 23 ili koliko već igrača koji su jedan organizam. Mi u Srbiji to nikada nećemo shvatiti, niti nam nacionalni tim nešto znači, osim glupih navijačkih prepucavanja.

Natrag u blato JSL, nema se ovde šta videti...
Bravo.

avatar
Slučajni Prolaznik
Thursday, 20.11.2014
12:12

Svakome treba omogućiti priliku da ponese nacionalni dres ako ima kvaliteta naravno,ko nezeli nije problem dosta je moljakanja.

avatar
INTERnacionalista
Thursday, 20.11.2014
12:03

..Vidic,Subotic sad Djordjevic..treba se zapitat jel problem u fudbalerima il ipak savezu!