Stanković o već "prišivenoj" tituli Zvezde, dvomeču sa Milanom, pozivima iz Intera... Od navijača traži samo jednu stvar!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 30.12.2020.
10:44
Izvor: Sportske.net, b92

"Crveno-beli" se sastaju sa Milanom 18. i 25. februara.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Posle Aleksandra Stanojevića, veliki i zanimljiv intervju za B92 dao je i trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

On se u razgovoru dotakao brojnih tema, na početku je od navijača zatražio - vremena.

"Želim samo vreme. Mnogo puta sam rekao da je za sve potrebno vreme. Svedoci smo da je moj tim rastao iz utakmice u utakmicu, da je igrao sve bolje i bolje, što su upravo kao dokazi pobede nad Gentom i Liberecom. Jednostavno, za sve u životu je potrebnu vreme i želja, mi smo imali ovo drugo, i to na tone, ali je vremena bilo malo", kazao je Stanković koji je potom prokomentarisao sasvim izgledne šanse da njegova ekipa ponovo postane šampion Srbije.

"Prvenstvo je dugačko, mnogo stvari može da se izdešava. Kiksneš jednom, drugi put i već si na tankom ledu. Međutim, želimo da da osvojimo titulu, gledamo sam osebe, i ako mi budemo još bolji, a tome težimo, verujem da možemo do cilja, ali ponavljam put je dug. Ne smemo porediti našu ligu i jače lige. To su 'aždaje', velika ulaganja, velika očekivanja... Jednostavno ne možemo da uporedimo dve lige koje se mnogo razlikuju."


O predstojećem dvomeću sa Milanom u Ligi Evrope.

"Milan je dobar tim, čekaju nas dve utakmice, nadigravaćemo se. Rekao sam da se ne plašimo nikoga, ali da poštujemo svakoga. Realista sam u životu, svestan sam da nemamo pravo da pretimo, ali nećemo odustati. Tražićemo naše sanse, obećavam da će biti borba neprestana."


Odmah nakon žreba stigli su i pozivi iz velikog rivala "rosonera" Intera gde je ostavio veoma dubok trag.

"Zvali su me brojni prijatelji iz kluba, veliki broj ljudi koje tamo poznajem. Razgovarali smo i poželeli su mi sreću protiv Milana. Nisam razgovarao sa Mihom o Milanu. Pričali jesmo, ali još uvek nismo otvorili tu temu."

Da li bi voleo da nekada preuzme i Inter?

"Inter je, posle Zvezde, jedan od onih klubova kome sam posvetio život. Jednostavno, mnogo lepih trenutaka sam proživeo tamo, moja familija živi u Milanu i vezan sam za Inter. U životu je sve moguće, ali sada sam trener Crvene zvezde i razmišljam samo u tom svetlu", jasan je Stanković koji je poželeo da se navijači ubrzo vrate na stadion.

"Pa, ako stavimo zdravlje koje je uvek na prvom mestu i mora biti tako, naročito u ovom vremenu korone, neka to bude da nam se navijači vrate što pre na stadion i da već od prvog kola na gostovanju u Novom Pazaru imamo podršku naših 'delija'. Oni su pravi 12. igrač, fenomenalni su i sa njima smo sigurno jači."

Ceo intervju možete pročitati na portalu B92.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 30.12.2020
13:41

Dejane Stankovicu u fudbalu hrabre prati sreca, a u to si mogao da se uveris protiv Omonije jer oni su prosli su dalje zbog toga sto se nisu plasii, a Zvezda je tri puta kvalitetniji tim od njih.