Stanojević traži kontinuitet: ''Ako niste konkurentni za titulu, onda tu nešto nije u redu''

Autor: Darko Mitrović
petak 11.12.2020.
16:01
Izvor: Sportske.net

Da li je trener Partizana za ova tri meseca uspeo da otkrije u čemu je najveći problem?

Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd
Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana sutra od 17 časova gostuju ekipi Voždovca u derbiju 18. kola Linglong Superlige Srbije.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević je ovog popodneva najavio taj meč i tom prilikom, između ostalog, naglasio da od svojih igrača traži kontinuitet, stalno dokazivanje, kako bi serija pobeda potrajala što duže.

Bajbek neće biti u konkurenciji za tim, Holender bi trebalo da bude spreman, a pod upitnikom je Miljković zbog prehlade.

Potom je usledilo pitanje o Sejdubi Sumi, da li će Gvinejac biti starter za razliku od prethodnih par mečeva i da li je deo taktike to što on ulazi sa klupe za rezerve u drugom poluvremenu posle oporavka od povrede oka.

''Kod mene je sve jasno, nema nikakvog zareza. Ja igram timski. To što je on igrao tako dobro, pokazaću mu respekt. Moraš da igraš u kontinuitetu. Kod mene nema standardnih, mora da se zna da moraš da igraš u kontinuitetu. Dobiti dve utakmice u kojima vam pojedinac odigra odlično, pa onda od sledećih šest izgubiš tri, onda nisi konkurentan za titulu, kod mene moraš da si konstantan i nemam ništa od toga što je neko najbolji, a naredne tri utakmice ne pobedimo. Igraće onaj u službi tima i dobiće od mene respekt.

Generalno, rezultati su merilo cele priče, moramo da budemo u kontinuitetu i da to što radimo dobro, da radimo stalno. Ako niste konkurentni za titulu, onda nešto nije u redu, znači nešto nije dobro. Ne volim lažne slike. Volim konkretne stvari, činjenice. Ili ste konkurentni, ili se do kraja sezone borite za drugo mesto. To je ČINJENICA!

Moramo da rastemo kao tim, pa i ako se prekine niz pobeda, onda treba taj niz da sledeći put bude duži. Sutrašnja utakmica je najvažnija, ali moramo da pobeđujemo u kontinuitetu'', istakao je Stanojević.

Pohvalio je mladog napadača Štulića za učinak protiv Čukaričkog i najavio mogućnost da i on od prvog minuta zaigra.

''Odigrao je dobru utakmicu, ušao je dobro, ako ne bude spreman Holender, Štulić će početi'', jasan je Stanojević.

Miloš Jojić je stigao kao najveće pojačanje na kraju prelaznog roka, ali i dalje traži pravu formu.

''Jojić igra bolje zato što trenira jako, profesionalan je. Nije lako, nije prošao pripreme, posle se povredio, a ja ga stavljam i malo levo, što nije njegova prirodna pozicije. Od proleća verujem da će igrati bolje. Obradović godinu dana nije igrao i s tim sa oprezan. On će tek doneti, za sada ga rotiramo, jedni igra. drugu ne igra, pokušavam da ga uvedem u ritam'', objašnjava Stanojević.

Voždovac igra na veštačkoj travi, a Stanojević otkriva da je u pripremi utakmice birao ili da se cele nedelje trenira na toj podlozi, ili da se ne trenira uopšte na njoj.

''Izabrali smo da ne treniramo na veštačkoj podlozi, videćemo kako će to ići'', otkrio je trener Partizana.

Na kraju se osvrnuo i na treening utakmice u kojima je proveravao formu i kvalitet mladig igrača koji se bore za ulazak u prvi tim.

''Meni je svaki trening novo dokazivanje. Imamo već neku sliku, videćemo ko će još biti s nama. Suština je da se oni osećaju da su deo prvog tima'', izjavio je Stanojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Friday, 11.12.2020
22:00

Stanoje, pazi dobro sta radis, imas veliku odgovornost. Igraci medjusobno nepogresivo apotekarski znaju ko i koliko moze biti starter. Ako tu nema finog balansa, onda nastaje negativna energija i nema efekta sinergije. To je kao u razredu, moze neki ucenik imati sve petice, ali kolektiv zna da on nije odlican. Nikada igrac nece zamjeriti ako si strog, ali kad si nepravedan...... ponizenje je neoprostivo. Gojko Zec je svojevremeno govorio da uvijek osluskuje zelje navijaca na stadionu i da ih u pravilu po mogucnosti ostvaruje. Sujetan trener arogantno poruci, nece meni navijaci sastavljati tim. Naravno da misljenje drugih trenera ne obavezuje, ali mudro je poslusati ili barem saslusati.....

avatar
Osijek 51
Friday, 11.12.2020
21:35

Stanoje, nisi iskren, imaju neki dugorocne kredite, a sto se tice titule, e ako niste sampioni onda tu stvarno NESTO nije uredu i to u SIREM smislu....

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Friday, 11.12.2020
20:27

Nije u redu to što sude zvezdini navijači prerušeni u sudije, a i kad to ne pomogne upadnu na teren, zastraše protivničke igrače i odmah za 15 minuta daju 4 gola. Svuda gde je u redu tj. gde važe pravila za sve bi bili izbačeni iz takmičenja, ali ne i u Kupu Srbije. O prvenstvu i da ne pričamo šta im je sve dozvoljeno i poklonjeno, poklonjene titule u nizu i ko zna koliko unapred tako da može tim sveta da igra ne bi bio konkurentan zvezdi za titulu.

avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 22.12.2020
16:55

Ti i na vestima o partizanu pises o Zvezdi ljepi

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 11.12.2020
17:44

Mora da trazi kontinuitet od danila, sime, pipice, cokija i srdjana, ali ni njihova nece da gori do zore.

avatar
Slavko Knezevic
Sunday, 13.12.2020
17:39

Opet ovaj traktorista ha ha mora da zaradi sendvic.

avatar
Piksi G00L iz korner
Monday, 21.12.2020
17:26

Dedice zamisi kad bi ti posvetio toliku paznju vasem, a jugoslovenskom fudbalskom klubu sa stadiona otetog od Vojske Srbije koliko je posvecujes meni ljepi.

avatar
Slavko Knezevic
Monday, 14.12.2020
13:41
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 11.12.2020
17:06

Daj, vazno da su ti Miljkovic i Jojic zacementirani! Secas li se dana kada bio sam Metalac?