Tole ne smatra Vokrija neprijateljem

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.05.2016.
15:30
Izvor: Sportske.net, nezavisne.com

U Fudbalskom savezu Srbije i dalje veruju da mogu da obore jučerašnju odluku Kongresa UEFA, a prvi čovek FSS Tomislav Karadžić otkrio je i kako je protekao njegov susret sa Fadiljom Vokrijem.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbalska Srbija je juče izgubila jednu bitku, ali diplomatska borba još uvek traje.

Kako smo i objavili ranije danas, naš Savez će se žaliti Međunarodnom sudu u Lozani povodom jučerašnje oldluke Kongresa UEFA da primi Kosovo u svoje članstvo, mimo važećeg Statuta.

Posle sednice, prvi čovek FSS Tomislav Karadžić je u intervjuu za ''Nezavisne'' otkrio i šta će biti glavni argument Srbije u daljoj borbi.

''Ako ima nekog uspeha, onda je to da smo na kongresu obezbedili tajno glasanje i tim tajnim glasanjem nije došlo do promene Statuta po kojem bi Kosovo moglo legalno da bude primljeno u UEFA. Upravo to će biti naš glavni argument, jer ćemo to koristiti za nastavak naše borbe na tom planu'',
izjavio je Karadžić.

Naravno, tokom zasedanja se, hteo ne hteo, susreo sa prvim čovekom FS Kosova Fadiljom Vokrijem, ali bez obzira na suprotstavljene stavove, Karadžić nekadašnjeg fudbalera ne smatra neprijateljem.

''Nemamo mi neprijateljski odnos. Imamo korektan odnos. Nema sklanjanja, okretanja glave, nepozdravljanja... Na ovom pitanju smo potpuno na različitim stranama, ali to nije razlog da se popreko gledamo.

Njemu su mnogi čestitali, ali na kraju ne vidim razlog za neku euforiju, jer ta odluka je ipak došla za jedan glas, dakle veoma tesno i ostaje da se vidi šta i kako dalje'',
otkrio je Karadžić.



Ako ima nekog uspeha, onda je to da smo na kongresu obezbedili tajno glasanje i tim tajnim glasanjem nije došlo do promene Statuta po kojem bi Kosovo moglo legalno da bude primljeno u UEFA. Upravo to će biti naš glavni argument, jer ćemo to koristiti za nastavak naše borbe na tom planu.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/Tomislav-Karadzic-Oboricemo-sve-u-Lozani/36

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke