Umesto da mu ovo bude prednost, Partizan u zaostatku!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.10.2020.
09:49
Izvor: Sportske.net

Nepisano pravilo ne važi u Partizanovom slučaju. Zašto?

Darko Gajic/Sportske.net
Darko Gajic/Sportske.net

Povezane vesti

Velike nade polagali su navijači Partizana u tekuću sezonu. I kada je u pitanju fudbal, i kada se radi o košarci.

Pre svega zbog činjenice da su i fudbaleri i košarkaši Partizana prošle sezone podigli svoju igru na mnogo viši nivo, da su formirani kvalitetni timovi koji su tokom leta uglavnom i sačuvani, za razliku od mnogih ranijih sezona, kada su rekonstrukcije ekipa bile mnogo veće.

Svi su očekivali da će crno-beli samo nastaviti tamo gde su stali i da će bar zadržati prošlosezonski nivo igre, ako ne i da ga unaprede, i da će to doneti i još bolje rezultate na terenu.

Međutim, za sada se dešava sve suprotno od tih očekivanja.

Sećate se da je uoči ove sezone, sada već bivši trener Partizana Savo Milošević upravo isticao tu prednost Partizana što već ima formiran tim, što njegovi igrači već ''po automatizmu'' znaju šta treba da rade na terenu i da to i njemu umnogome olakšava posao.

Ali, već u prvih nekoliko kola pokazalo se da od te Partizanove prednosti nema ništa. Porazi u Novom Pazaru i Novom Sadu značajno su udaljili crno-bele od toliko željenog prvog mesta, ali i igre u ostalim mečevima bile su daleko od onoga što je isti taj tim, sa izuzetkom Strahinje Pavlovića, pokazivao prošle sezone.

Epilog - Savo Milošević je podneo ostavku, na njegovo mesto je došao Aleksandar Stanojević, posle čega je Partizan ispao i iz kvalifikacija za Ligu Evrope, pa je u finišu prelaznog roka došlo do velikih promena i u igračkom kadru i od predsttojećeg večitog derbija crno-beli opet kreću sve ispočetka, sa nekim novim timom.
-
Bonus baner

Iako je sezona tek počela, i košarkaši Partizana su upali u veliki problem. Od prvih pet mečeva, što u ABA ligi, što u Evrokupu, Partizan je dobio samo jedan, iako je, poput fudbalera, takođe zadržao okosnicu ekipe iz prošle sezone u kojoj je, do prekida zbog pandemije imao najbolji učinak i u ABA ligi, i u Evrokupu.

Crno-beli su tokom leta ostali bez trenera Andree Trinkijerija, čije je mesto zauzeo njegov dugogodišnji pomoćnik Vlado Šćepanović, koji je trebalo da nastavi ''utabanim stazama'', dok u igračkom kadru jedina veća promena je odlazak Korija Voldena, koga je zamenio Kodi Miler-Mekintajer, koji se smatrao adekvatnom zamenom.

Takođe, otišao je i Birčević, koga je Partizan mogao da zadrži, ali ga novi trener nije video u svojim planovima za sledeću sezonu.

Svi ostali su tu, ali rezultata nema.

Zaostatak za rivalima postaje ozbiljan, igra ne ohrabruje, ali još uvek ima vremena da se crno-beli vrate na pravi put. Na Šćepanoviću i njegovim igračima je da to što pre učine.

U suprotnom, možda će i kod košarkaša morati sve ispočetka...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Thursday, 15.10.2020
18:08

KK Partizan je otet od zvezdinog vođe, on upravlja njim tako dozirano da navijači veruju da je klub na pravom putu, a ustvari je tu da služi kao sparing partner njegovom FMP-u za koji misli da je zvezda pa toliko sipa para da ima za cilj da osvoji €L. FK Partizan je pod konstantnim zvezdinim lopovlukom skoro celu deceniju i ove sezone mu je ukradeno svih 8 bodova bez kojih je ostao, a Miloševića su oterale zvezdine sudije. Skoro cela država učestvuje u ovome.

avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 15.10.2020
17:08

jugoslovenski fudbalki klub partizan je u ogromnom zaostatku samim tim sto se takmici u SuperLigi.

avatar
Dr fudbala Miloje
Thursday, 15.10.2020
13:12

Све се враћа, све се плаћа кад лоповлуку дође крај.

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 15.10.2020
10:49

Ma neka ste vi stavili Birčevića moćnog,on ako ih ne bi izvadio....niko ne bi.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 15.10.2020
10:38

Uzevsi u obzir Zvezdino kosarkasko iskustvo od prosle godine, zadrzavanje kostura tima plus dodatna selekcija kod nas i nije bas dobra praksa.