Utisci se slegli, Veljković ne prihvata svu krivicu za prvi gol Brazila

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.07.2018.
23:41
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Mladi štoper smatra da je u toj situaciji bilo nekoliko grešaka.

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Jedno od iznenađenja selektora Mladena Krstajića u sastavu ekipe za meč sa Brazilom bio je i štoper Miloš Veljković, koji je zauzeo mesto među startnih 11 umesto znatno iskusnijeg Duška Tošića.

Nažalost, taj meč smo izgubili sa 2:0 i završili ušešće na Mundijalu, a Veljković danas u intervjuu za ''Novosti'' otkriva da je dva dana pre utakmice znao da će dobiti priliku da zaigra i da je spremno ušao u meč.

Ipak, ima mišljenja da je mogao bolje da reaguje kod prvog gola Brazilaca koji je postigao Paulinjo u prvom poluvremenu. Veljković se ne slaže sa takvim ocenama i detaljno je obrazložio zbog čega.

''Gol nije plod jedne, već više grešaka u nizu. Ja sam u sekundi morao da odlučim da li da krenem da zatvorim Milenkovića, kome je Žezus otišao iz leđa, ili da ostanem i popunim stvorenu 'rupu'.

Da imam više iskustva možda bih procenio da ostanem i onda ne bismo primili gol. Kad bismo terali mak na konac onda ja mogu da kažem da je moj igrač Žezus, a da Paulinja nije ispratio neki od veznih igrača.

Mislim da ne treba da razmišljamo na taj način, uspeh u fudbalu čini mnogo detalja. Isprsili smo se Brazilu koliko smo mogli, imali smo i svoje momente, šanse. Nismo uspeli i tu svaka priča treba da se završi'', izjavio je Veljković.

Defanzivac Verdera veruje da će u narednom periodu reprezentacija Srbije ostvarivati bolje rezultate i da bi to moglo da se desi i na EP 2020, i na Mundijalu 2022.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 05.07.2018
11:34

Utakmicu smo odigrali - jako loše. Delovali smo na terenu kao impresionirani amateri koji trčkaraju oko profesionalaca koji izvode razne egzibicije. Ovi su primali petom, gurali loptu levo desno, a naši su pretrčavali svoje kilometre bez smisla. Utakmica sa Brazilom je, osim onih 3, 4 minuta, bila jako loša, za razliku od one sa Kostarikom, koja je bila zaista dobra, što se može reći i za utakmicu sa Švajcarskom.

avatar
Thursday, 05.07.2018
09:37

Veljkovic i Milenkovic odigrali skroz korektan mec. Ako vec nekog treba kriviti, krivite sredinu i usporen napad.

avatar
NeWave86
Thursday, 05.07.2018
08:51

Naravno da nije on kriv, jedini krivac je Krstajic koji je izbacio Tosica koji je u zivotnoj formi i stavio Veljkovica da se uci protiv najjace reprezentacije na svetu... To ni Limenom ne bi palo na pamet.

avatar
Don Silvio
Thursday, 05.07.2018
08:21

Decko je u pravu, Palinjo se ubacio iz drugog plana i morao je neko iz veznog reda da ga isprati. Al da budemo jasni nije utakmica protiv Brazila dlucila na Brazil se ne vadi. Po meni krivac za ispadanje je Tosic koji nije faulirao Sacirija u 90minutu. Da zanemarimo penal nad Mitrovicem nije sviran pa nije sviran, ok idemo dalje imamo aktivan rezultat napadamo i idemo na gol i onda kontra u 90+ i ti trcis da izblokiras igraca umjesto da ga fauliras dobijes crveni ali ostane 1-1, a ne 2-1 tih 3-4minuta ces se odbraniti sa igracem manje. Pa Danci su napravili penal kad je covek trebao da sutne na prazan gol, i posle Smajhel odbrani taj penal i odu na Penale, doduse tamo su izgubili ali im je produzio sansu. A ovaj nas ga je mogo skrsiti i van 16m.

avatar
Ghost Rider
Thursday, 05.07.2018
18:37

Коначно прави коментар. Потписујем.

avatar
Woody Woodpecker
Thursday, 05.07.2018
00:04

Ti si decko kriv ne samo za prvi nego I za drugi gol!

avatar
El Nindža
Wednesday, 04.07.2018
23:59

Paulinjo neretko ume da uđe u gol šansu iz drugog plana. Svako bi otišao da zatvori leđa štoperu, a Paulinja je trebalo da isprati neko od veznih igrača, mislim da mu je Kostić bio najbliži u trenutku kad je krenuo da trči, a takođe je i Kolarov trebalo da zatvori tu rupu. Bili kako bilo, sad je gotovo, pamet u glavu za sledeći put.

avatar
The_Matrix
Thursday, 05.07.2018
01:07

Bas tako. Onaj koji je najmanje kriv se najvise pljuje. Stoperi su odradili svoje, ali su Kolarov i Kostic zaspali

avatar
NikkiCFC
Thursday, 05.07.2018
01:30

Kolarov je krivac broj jedan.