De Burova dilema, rotacije ili ne?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 20.06.2021.
18:09
Izvor: Sportske.net, Beta

Šta će odlučiti De Bur?

EPA-EFE/Olaf Kraak
EPA-EFE/Olaf Kraak

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Frank de Bur rekao je danas da mora da odluči da li će napraviti izmene u sastavu u utakmici protiv Severne Makedonije na Evropskom prvenstvu kako bi odmorio igrače za nastavak takmičenja ili da ne napravi velike izmene kako bi zadržao ekipu u pravom ritmu.

"Da li želimo da zadržimo igrače u ritmu i dodatno usavršimo sistem ili da odmorimo neke igrače? Imali smo dobre trenutke u utakmici protiv Ukrajine, takođe i protiv Austrije, ali ima još mesta za napredak", naveo je De Bur.

Holandija se sa dve pobede u Grupi C plasirala u osminu finala Evropskog prvenstva, a u ponedeljak od 18 časova igraće u Amsterdamu protiv Severne Makedonije u trećem kolu.

"Ne možemo tek tako da ih prodjemo. Moramo da odigramo dobro da bismo pobedili, a i oni će ovu utakmicu shvatiti izuzetno ozbiljno", naveo je holandski selektor.

Severna Makedonija će prvo veliko takmičenje u svojoj istoriji završiti u grupnoj fazi, pošto je izgubila od Austrije 1:3 i Ukrajine 1:2.

Selektor Igor Angelovski rekao je da je zadovoljan igrom u drugom poluvremenu protiv Ukrajine i da se nada da će njegova ekipa tako igrati u Amsterdamu.

"U drugom poluvremenu smo bili prava Severna Makedonija. Tako ćemo da igramo protiv Holandije", naveo je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke