Portugal strahovao do 84. minuta, pa razbio Mađare, Ronaldo u istoriji!

Autor: Milovan Longinov
utorak 15.06.2021.
19:53
Izvor: Sportske.net

Tesna, ali velika pobeda Portugalaca.

EPA-EFE/Laszlo Balogh
EPA-EFE/Laszlo Balogh

Povezane vesti

Fudbaleri Portugala pobedili su selekciju Mađarske rezultatom 3:0 (0:0) u prvom meču grupe F Evropskog prvenstva.

Strelci za Portugal bili su Rafael Gereiro u 84. i Kristijano Ronaldo u 87. i 90. minutu.

Selektor Portugala Fernando Santos izveo je snažan sastav, gotovo da nije bilo slabe karike, a trio u napadu - Žota, Ronaldo i Bernardo Silva, a iza je Bruno Fernandeš. 

Portugal je odmah na samom startu imao veliku priliju, Diogo Žota je izgradio sebi prostor za udarac, bio je sebičan, uemesto da proigra usamljenog Ronalda, šutirao je direktno u golmana i razljutio svog kapitena.

Ofanzivac Liverpula je još jednom do odlaska na odmor mogao bolje da reaguje odnosno da propusti loptu Brunu koji je bio u boljoj poziciji, ali je umesto toga odlučio da šutira iz okreta. 

Mađari su jedan jedini udarac ka golu uputili preko Salaija koji je glavom gađao direktno u ruke Ruija Patrisija.

U finišu prvog poluvremena Kristijano Ronaldo je imao najbolju priliku na utakmici, posle centaršuta sa levog boka, ostao je sam na pet metara, ali je  poslao loptu preko prečke.

Portugalci su nastavili da dominiraju i u drugom poluvremenu, ali su ipak bili ispod svog nivoa, pa su one najbolje prilike nekako izostale. Najbliži golu bio je Bruno, ali udarcem sa preko 20 metara, koji je zaustavio Gulaši.

Nakon što Portugalci nisu uspeli da stvore bolju šansu, Fernando Santoš je napravio prvu izmenu tek u 71. minutu kada je uveo Rafa Silvu umesto Bernarda, a 10 minuta kasnije ušli su i Renato Sančez i Andre Silva umesto Vilijama Karvalja i Bruna Fernandeša.

Samo minut pre toga, u 80. je eksplodirao stadion "Ferenc Puškaš", Šon je postigao pogodak, ali je pomoćni sudija kasnije signalizirao čist ofsajd.  

Porgualci su uspeli da slome otpor Mađara u 84. minutu i to u pravo preko Rafaela Gereire i to uz dosta sreće. Levi bek Portugala je sačekao povratnu, lopta je na putu ka golu zakačila defanzivca Mađarske i prevarila golmana za 0:1.

Dva minuta kasnije, Mađari su dotučeni, Orban je sa leđa oborio Rafa Silvu i napravio penal, a precizan sa 11 metara bio je Kristijano Ronaldo

Ovim golom, Ronaldo je prestigao Mišela Platinija i postao najbolji strelac u istoriji evropskih prvenstava.

Ronaldo je u nadoknadi vremena potpuno dotukao Mađare, posle dvostrukog duplog pasa, izbegao je  ofsajd zamku, prevario golmana za ogromnih 0:3.

U drugom meču ove grupe od 21.00 sastaju se Francuska i Nemačka.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke