Makedonci pred ispadanjem, Ukrajina konačno prava

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 17.06.2021.
16:52
Izvor: Sportske.net

Pobeda reprezentacije Ukrajine danas u okviru grupe C.

EPA-EFE/Vadim Ghirda
EPA-EFE/Vadim Ghirda

Povezane vesti

Pobeda reprezentacije Ukrajine u okviru grupe C protiv Makedonije danas u Bukureštu, bilo je 2:1. 

Makedonci su krenuli otvoreno znajući da, baš kao i Ukrajinci, moraju da idu na pobedu.

Bilo je dosta prostora po bokovima Ukrajine, ali Severna Makedonija nije uspela da iskoristi nešto lošiju postavku odbrane rivala.

Za razliku od njih, Ukrajinci jesu. Ozbiljne probleme im je pravio kapiten Andrej Jarmolenko, koji je i postigao vodeći gol iskoristivši slabu reakciju odbrane Severne Makedonije. Lopta je prošla kroz čitav peterac posle kornera, a on se našao na suprotnoj stativi i smesio je iza leđa Stoleta Dimitrijevskog.

Golman Severne Makedonije imao je nekoliko dobrih reakcija, ali u 34. minutu bio je nemoćan posle egzekucije Jaremčuka. Sjajan pas poslao mu je, a ko drugi, no Jarmolenko,što ovaj nije propustio za 2:0.

U nastavku jak start Makedonaca od početka, a junak Ukrajine je bio Buščan. Prvo je odlično odbranio udarac na samom startu drugog poluvremena, a u 55. minutu penal za naše južne susede. 

Nakon fantastične odbrane Buščana koji je rastao u heroja Ukrajine, do lopte prvi dolazi Goran Pandev, protivnički fudbaler ga obara u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na belu tačku. Alioski je šutirao, Buščan opet odbranio, ali se lopta vratila fudbaleru iz Severne Makedonije koji je bio siguran za 2:1

Mirniji deo meča nakon gola Makedonije, sve do 68. minuta kada je Malinovski imao dobru šansu, ali se tada istakao Dimitrijevski. Ukrajinci su bili bliži trećem golu nego Makedonci drugom, Cigankov je imao sjajnu šansu nakon fantastične akcije, a onda penal za ekipu Andreja Ševčenka. 

Sudija je gledao VAR nakon igranja rukom jednog fudbalera Makedonije, na kraju je pokazao na belu tačku, a onda je na scenu stupio Malinovski kojem Stole Dimitrievski brani penal. 

Dao je golman Makedonije nadu svojim saigračima da mogu do boda, ali se to nije desilo, Ukrajinci zasluženo slave, Makedonci praktično bez velikih šansi za prolazak dalje. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke