EP - Srbija u baražu, ovo su mogući protivnici

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.04.2017.
12:05
Izvor: Sportske.net

Futsal reprezentacija Srbije savladala je selekciju Moldavije u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako osigurala mesto u baražu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije završila je kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kao druga u Grupi E sa šest osvojenih bodova što je bilo dovoljno za plasman u baraž.

Prvoplasirana selekcija Španije plasirala se direktno na kontinentalnu smotru, dok su "Orlovi" trijumfom nad Moldavijom (7:3) overili mesto u doigravanju.

Porazom od Španije u drugom kolu kvalifikacija "Orlovi" su izabrali teži put, a koliko će im biti teško da se domognu Evropskog prvenstva saznaćemo nakon žreba u Nionu.

Srbija će saznati ko će joj biti rival u baražu 6. jula tekuće godine. Potencijalni rivali biće nam selekcije Gruzije, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Poljske, Češke i Francuske.

Prvi mečevi baraža igraju se od 10. do 13. septembra, a revanši su na programu od 24. do 27. septembra. Četiri reprezentacije koje budu slavije u baražu priključiće se selekcijama koje su već obezbedile plasman na kontinentalnu smotru.

Plasman na Evropsko prvenstvo osigurala je reprezentacija domaćina i sedam prvoplasiranih iz Elitne runde kvalifikacija. To su Italija, Azerbejdžan, Ukrajina, Portugal, Španija, Kazahstan i Rusija.

Ne propustite