Fincima traume od Lazarevića, Srbija na Svetskom prvenstvu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 09.12.2020.
19:09
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u futsalu 2021. godine pošto je u dve utakmice bila bolji rival od Finske.

(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Majstorska partija Jovana Lazarevića bila je dovoljna reprezentaciji Srbije da se plasira na Svetsko prvenstvo u Litvaniji koje se igra od 12. septembra 2021. godine.

Nakon 1:0 u Kragujevcu, Srbija je danas remizirala u Finskoj, bilo je 5:5, sasvim dovoljno da se nađemo na najvećoj svetskoj smotri futsala.

Da će biti dobra utakmica našeg tima nagovestio je Pršić već na samom startu utakmice kada smo poveli sa 0:1, ali su Finci veoma brzo uzvratili.

Uspeli su da preokrenu rezultat, poveli sa 2:1 preko Pikarainena i Autija, a onda na scenu stupa Jovan Lazarević.

Prvi gol je postigao u 12. minutu za 2:2, ali su na odmor Finci ipak otišli sa prednošću od jednog gola, pošto je Gronholm pogodio za 3:2.

Srbija se vratila početkom drugog poluvremena, Lazarević je bacio i golmana na parket, zaobišao ga i izjednačio, Fincima je i posle ovog gola bilo potrebno da u preostalom vremenu postignu dva gola više od naše reprezentacije.

Isti igral je u 29. minutu postigao novi gol, sve je sam uradio, upisao se po treći put u listu strelaca za prednost Srbije od 3:4, tada je Finskoj bilo potrebno čudo.

baner

Finci su krenuli da igraju sa igračem više, imali smo par puta šansu i da sve rešimo, ali su domaći nekako uspeli da se vrate u meč drugim golom Autija.

Nastavili su domaći u istom ritmu, sa igračem više u napadu, ali je ubrzo usledila kazna, Stojković je uspeo da postigne svoj prvi gol na ovom meču za velikih 4:5 na 3 i po minuta do kraja.

Moglo je biti i dosta ubedljivije do kraja, propustila je naša reprezentacija nekoliko šansi da uveća prednost, pa nas je stigla kazna preko Kutole pred sam kraj, ali bez obzira na sve, igraćemo na Svetskom prvenstvu posle 9 godina!

Ne propustite