"Večiti", prekinite večito prepucavanje, napadnite Top 8 i trofeje!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 15.02.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Sve vam dobro ide osim ljubavi.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Po drugi put u istoriji Srbija ima dva evroligaša. Oni nisu samo puki posmatrači u eliti već na 10 kola pre kraja Evrolige imaju realne šanse da se domognu plasmana u Top 8, a posle je sve moguće.

Crvena zvezda ima jedan od najboljih timova u otkada se takmiči u društvu najboljih. Da nije bilo zabrane registracije novih igača najveće pojačanje u istoriji kluba Fakundo Kampaco bi odavno bio u sastavu, ali će se Argentinac priključiti od marta u odlučujućim bitkama za Top 8.

Ako Zvezda ima jedan od najboljih timova u poslednje vreme, jasno je da njihov najveći rival Partizan ove sezone ima gotovo izvesno jači sastav od onog koji je sa Duškom Vujoševićem stigao do fajnal-fora.

O dominaciji Zvezde i Partizana u AdmiralBet ABA ligi da i ne govorim. Zajedno su od drugih timova izgubili tek dve utakmice. "Pionir" i "Arena" prepune su u evropskim utakmicama, a o atmosferi u Beogradu priča čitava Evropa u najpozitvnijem tonu, a oba evropska "večita" derbija protekla su bez ikakvog incidenta.

Ali, uvek ima ono ali što komšijama sreću kvari. To je po starom srpskom običaju upravo drugi komšija.

U sezoni u kojoj imaju velike budžete, podršku države, navijača, medija i rezultate za ponos, još uvek ne mogu da se okrenu samo svojem dvorištu, jer je nekako tuđe zanimljivije.

Partizan je prošle sezone odustao od titule u šampionatu Srbije, Zvezda se nedeljama nećka da li će zbog Partizana igrati na Kupu Radivoja Koraća, kao da se košarka igra zbog "večitog" rivala, a ne zbog trofeja i svojih navijača koje nije briga za drugog, već žele da gledaju svoje.

Ulazimo u finiš sezone. Svi imamo isti cilj bili crveno ili crno-beli to su trofeji i završnica Evrolige. Imaju kapacitet za to Zvezda i Partizan.

Ni Evroligina licenca za oba naša velikana u narednoj sezoni nije daleko, jer je Evropa videla da vrede, ostaje samo da zbog međusobnih podvala ne uprskaju sve, a onda mogu i zajedno da se vrate u bližu ili dalju prošlost koja im nije bila ovoliko svetla.

Igrajte za sebe, manite se drugih. Blizu ste snova.

Ne propustite