ABA - Budućnost protutnjala Skopljem

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.11.2017.
20:35
Izvor: Sportske.net

Košarkaši podgoričke Budućnosti upisali su osmu pobedu u regionalnoj ABA ligi i zadržali lidersku poziciju na tabeli uoči odlaska na pauzu.

MZT Skoplje Aerodrom/Robert Spasovski
MZT Skoplje Aerodrom/Robert Spasovski

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 9. kola ABA lige odigrana je u dvorani "Jane Sandanski" u Skoplju gde su se sastale poslednjeplasirana i prvoplasirana ekipa na tabeli regionalnog šampionata.

Budućnost je ušla u meč kao apsolutni favorit i u potpunosti opravdala taj epitet pošto je slavila rezultatom 93:71 (22:13, 21:20, 18:20, 32:18).

Domaći su se nekako držali u životu tokom prva tri kvartala, na startu poslednjeg Budućnost je imala "samo" osam poena prednosti, ali je onda usledila neverovatna serija ekipe Aleksandra Džikića.

Serijom 17:0 gosti iz glavnog grada Crne Gore rešavaju sve dileme oko pitanja pobednika i potpuno zasluženo stižu do osmog trijumfa koji im garantuje ostanak na čelnoj poziciji uoči pauze u prvenstvu.

Svi igrači Budućnosti uspeli su da se upišu u listu strelaca na večerašnjoj utakmici, najefikasniji je bio Nikola Ivanović sa 14 poena (3 sk, 3 as). Dvocifren učinak u pobedničkom sastavu ostvarili su još Petar Popović (13 pts, 2 sk, 3 as), Kajl Gibson (12 pts, 3 as) i Zoran Nikolić (10 pts, 2 sk).

Na drugoj strani Dominik Mavra sa 14 poena, odnosno Trajkovski i Lalić sa po 13 bili su najefikasniji u redovima MZT-a iz Skoplja.

Budućnost VOLI u sledećem kolu dočekuje Partizan NIS, dok MZT ide u goste Cedeviti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Monday, 20.11.2017
01:06

Mada sad je mržnja usmerena i protiv Mute. Bez veze se nadate. Dule NEĆE na klupu KKP. Navijate protiv KKP, koji je u najgoroj situaciji poslednjih pet godina, i treba mir i što širu podršku. Nije dule najveća legenda KKP, već DRAGAN KIĆANOVIĆ! Pa Željko Obradović! Pa Saša Đorđević! Pa Dražen Dalipagić!

avatar
nemam pojma
Monday, 20.11.2017
01:01

Meč koji je ujedinio cigane i grobare, a oni su i dalje većina. Jedni u želji da dostignu Budućnost, a ovi drugi u svojoj iracionalnoj mržnji prema Džikiću u kojoj bi radije i fmp videli kao pobednika ABA nego Džiletovu ekipu. Bolesno!!! Može se proveriti na Avangardi.