ABA - Mega dobila prvi meč u gostima!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.11.2016.
21:54
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Leksa upisali su u petak prvu pobedu na gostujućem terenu u novoj sezoni regionalne košarkaške lige. Tim Dejana Milojevića dobio neizvesnu završnicu u Laktašima.

Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Ev
Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Ev

Povezane vesti

Osvajač "Kupa Radivoja Koraća" iz prethodne sezone konačno je probio led na gostovanjima, pošto je večeras u prvoj utakmici 9. kola ABA lige savladao Igokeu u Laktašima.

Ekipa Dejana Milojevića slavila je rezultatom 67:64 (20:11, 11:12, 22:22, 14:19) a mora se napomenuti da ni ovoga puta nije moglo bez neizvesne završnice.

Nakon boljeg otvaranja utakmice gosti iz Sremske Mitrovice dozvoljavaju Igokei da se vrati u meč pa je neizvesnost po pitanju pobednika trajala sve do samog kraja susreta.

Junak Megine pobede bio je Ognjen Jaramaz koji večeras nije uspevao da nađe šuterski ritam sve do poslednjeg minuta kada je ispalio dve trojke i obe pogodio.

Vuk Radivojević je u poslednjim sekundama uspeo da pogodi za tri poena i smanji zaostatak 'Igosa' ali su gosti sačuvali loptu u poslednjih nekoliko sekundi i sprečili tim Dragana Bajića da napravi faul.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je kapiten Rade Zagorac sa 18 poena, 10 skokova i 3 asistencije, a pratio ga je Jovan Novak sa 13 poena. Ognjen Jaramaz je bio junak meča a utakmicu je završio sa 9 poena i dve ukradene lopte.

Vuk Radivojević je predvodio Igokeu sa 18 poena, 6 skokova i 3 asistencije, a dvocifren učinak kod domaćih ostvarili su još Robinson (12 pts, 3 sk, 3 as) i Rikić (10 pts, 2 sk).

Nakon večerašnjeg trijumfa Mega Leks ima skor 3-6 i u narednom kolu dočekuje Mornar iz Bara od kog je nedavno izgubila u FIBA Ligi šampiona (87:85).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Saturday, 12.11.2016
04:09

Odlicno za megu drago mi je za Zagora nastavlja u pravom ritmu. Novak ponovo dobar a valjda ce se jaramaz probuditi ove sezone sa pravim njim su dosta jaci.sesona je otisla u propasta ali ce valjda mega izbaciti neke nove klince. Jokara je tu Zagor mora da zaigra. A nadam se I Novak mozda I Jaramaz. Bolje da pepi ode u penziju da se otvori prostor za nove klince. Radije bih Novaka gledao.