ABA - Mega vezala treću pobedu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.02.2017.
19:01
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Leksa upisali su treći uzastopni trijumf u ABA ligi, pošto su kao gosti savladali ekipu Mornara iz Bara.

Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Ev
Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Ev

Povezane vesti

Ekipa Dejana Milojevića uspešno je nastavila misiju opstanka u regionalnom šampionatu, pošto je u okviru 23. kola upisala svoju devetu pobedu u ABA ligi a treću uzastopnu.

Nakon pobeda nad Krkom i Igokeom ekipa Mega Leksa je kao gost savladala Mornar iz Bara rezultatom 89:81 (16:22, 28:22, 26:11, 19:26) i tako stigla na korak od opstanka u ABA ligi.

Pitanje pobednika rešeno je u trećem kvartalu kada su izabranici Dejana Milojevića dodali gas i rešili taj period sa 15 poena prednosti.

Mornar je u poslednjoj četvrtini uspeo da se približi gostima ali ne i da na doknadi zaostatak pa je Mega upisala treći uzastopni trijumf u ABA ligi.

Najbolju partiju u pobedničkom timu prikazao je Ognjen Jaramaz koji je postigao 21 poen, zabeležio 4 skoka i 2 asistencije. Pratili su ga Marelja sa 13 i Novak sa 12 poena.

Petorica igrača Mornara ostvarila su dvocifren poenterski učinak, a najefikasniji su bili Pavić i Džons sa po 14 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Wednesday, 22.02.2017
20:11

Svaka čast na pobedi, vrlo bitna i za klub i za srpsku košarku zbog koeficijenata za ABA ligu. Sledeći meč igra se kući protiv Partizana, pa kad je već Zvezda dala pobedu Partizanu zbog poznatih činjenica, sad bi trebalo da Mega pobedi iz istih razloga. Tako sigurno ostaju kao naš četvrti klub i sledeće godine.