ABA - Metalac režirao dramu pa upisao poraz

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.12.2014.
23:58
Izvor: Sportske.net

Poslednja utakmica 13. kola ABA lige zakazana za subotu završena je pobedom Zadra. Hrvatski sastav vezao je četvrtu pobedu u regionalnom takmičenju nakon dramatične završnice i produžetka u duelu sa Metalcem iz Valjeva.

BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV
BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV

Povezane vesti

Košarkaši Metalca priredili su publici u Valjevu još jednu dramatičnu utakmicu koja je, na žalost, završena nepovoljno po srpski klub.

Metalac je u poslednjoj utakmici subotnjeg dela programa u ABA ligi ugostio Zadar u a gosti su slavili u Valjevu posle prave drame i produžetka.

Hrvatski sastav slavio je rezultatom 93:87 (18:20, 27:16, 15:18, 17:23, 16:10) i tako vezao četvrtu uzastopnu pobedu u ABA ligi.

Imali su Zadrani prednost tokom većeg dela susreta ali je Metalac na kraju uspeo da dođe do izjednačenja trojkom Nemanje Todorovića dvadesetak sekundi pre kraja.

Greškom zapisničnog stola Metalac je dobio priliku da uputi šut za pobedu ali je pokušaj Marka Jošila završio na "prvom" obruču.

Problemi sa ličnim greškama oslabili su Metalac u produžetku pa je Zadar na kraju slavio šestu pobedu u sezoni dok Metalac ostaje u donjem domu sa skorom 4-7.

Gosti iz Zadra do pobede je vodio fantastični Džejms Florens sa 32 poena i 4 skoka, dok je u ekipi Metalca najefikasniji bio Dušan Kutlešić sa 24 postignutih poena.

U pretposlednjem kolu koje će biti odigrano u 2014. godini Metalac na domaćem terenu čeka Budućnost, dok Zadar odlazi na novo gostovanje ekipi Igokee.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke