ABA SK - Partizan prvi polufinalista!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.09.2018.
19:41
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale ABA Superkupa, pošto su u prvom četvrtfinalnom meču u Laktašima savladali ekipu Mornara iz Bara.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Ekipe koje su se pre godinu dana sastale u četvrtfinalu Superkupa u Baru otvorile su ovosezonsko izdanje istog takmičenja u Laktašima.

Košarkaši Partizana revanširali su se Mornaru za prošlosezonski poraz i slavili rezultatom 91:77 (22:18, 25:26, 20:19, 24:14) u prvom četvrtfinalnom susretu ovogodišnjeg ABA Superkupa.

Ekipa Nenada Čanka kontrolisala je dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, ali pitanje pobednika rešila tek na startu poslednjeg kvartala.

Barani su se u prvom poluvremenu držali u životu trojkama, a u nastavku nisu mogli da izdrže ritam crno-belih koji su stvari postavili na svoje mesto u uvodnih pet minuta poslednje četvrtine.

Meč je prelomila serija crno-belih 15:3 na startu poslednje četvrtine, a upravo je u tim trenucima ekipa Partizana odigrala najbolju odbranu gledajući sve pripremne utakmice.

Beograđane su do trijumfa predvodili Đorđe Gagić (23 pts, 6 sk), Vanja Marinković (16 pts, 2 sk, 2 as) i Džok Lendejl (15 pts, 2 sk), a dobru partiju prikazao je i Rade Zagora (9 pts, 6 sk, 4 as).

Na drugoj strani istakao se Kadin Kerington sa 20 poena, 3 skoka i 5 asistencija, a Uroš Luković je ubacio 12 poena i zabeležio 9 skokova.

Partizan će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Budućnosti i Igokee.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke