ACB - Paunovo popodne

Autor: Boban Filipović
nedelja 27.11.2016.
15:45
Izvor: Sportske.net

Ivan Paunić je pružio najbolju partiju ove sezone i vodio svoju Fuenlabradu do pobede nad Andorom.

baloncestofuenlabrada.com
baloncestofuenlabrada.com

Povezane vesti

Fuenlabrada je savladala 'Kneževe' sa 85:73, a Ivan Paunić je bio centralna figura utakmice sa 22 poena i 4 skoka.

Utakmica je obilovala preokretima, domaći su imali dvocifren plus već u prvoj četvrtini, u drugoj je usledio preokret, pa su gosti na veliki odmor otišli sa prednošću od tri poena, treći period igre Paun i drugovi dobijaju sa 21:9 posle čega se pitanje pobednika nije više postavljalo.

U poraženom sastavu, Oliver Stević je ubacio dva poena svom bivšem timu.

Sjajna partija Paunića ostaće ipak u senci Serhija Ljulja, koji je u rutinskom  trijumfu Reala nad Manresom (96:70) nabio indeks korisnosti 37. Bek 'Los Blankosa' je ubacio 24 poena, imao 6 asistencija i 3 skoka za samo 16 minuta provedenih na parketu.

Dojučerašnji košarkaši Partizana bili su veoma slabi protiv 'Kraljevskog kluba', Petar Aranitović je bio u minus fazi, ubacivši samo jedan poen, uz po 2 skoka i asistencije, dok je Aleksandar Cvetković ostao bez učinka.


Najveće iznenađenje priredio je Tenerife, koji je slavio kao gost u Vitoriji protiv evroligaša Baskonije (72:73). Dejvid Edvard Rajt je bio nerešiva enigma za Baske, ubacio im je 17 poena, a četi Sita Alonsa nije pomoglo ni 22 poena Šejna Larkina.

Luka Bogdanović je ponovo bio najefikasniji u redovima Huventuda, koji je poražen na gostovanju u Bilbau (83:70). Bivši košarkaš Zvezde i Partizana je postigao 11 poena i imao po 4 skoka i asistencije. Na drugoj strani, Dejan Todorović najslabija karika u pobedničkom timu, indeks minus 6, bez poena, sa po jednom asistencijom i skokom.

Nikola Radičević je uz Makedonca Vojdana Stojanoviskog bio jedina svetla tačka Betisa koji je poražen na gostovanju u Valensiji (66:56). Čačanin je ubacio 11 poena, lupio 5 rampi, imao po 4 skoka i asistencije za ukupan indeks korisnosti 18. Andalužani nisu imali rešenje za Rafu Martineza, koji je ubacio šest trojki i brojao do 23.

Na utakmicama na kojima među akterima nije bilo srpskih košarkaša, Obradorio je košem u poslednjoj sekundi kao gost slavio u Mursiji (74:76),  kao i Gran Kanarija sinoć protiv Estudijantesa u Madridu (78:86).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
10:03

Stalno pisem Kup, a nije Kup vec Liga, i to bez briga. Vidim da mnogi ovde pa i na drugim mestima pitaju kojih je to sampiona Liga, a tamo ipak ima nasa i rumunskog, ceskog, francuskog, belgijskog, poljskog, madjarskog, ukrajinskog i slovenackog predstavnika. Takva je podela karata da nema sampiona jacih liga (i mi smo bili pokradeni, mogu da napisem i srpskog- uslovno), ali problem je sto ta liga nista ne daje i sto ce FIBA izgubiti rat...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 27.11.2016
16:48

Bratski klub i bratski grad Fuenlabrada! Paunic, Radicevic, L. Bogdanovic, Peca Aranitovic, Cvetkovic, sve bre nasi bivsi igraci, a i sa Todorovicem su nas isto povezivali. Svugde nas ima, a mi se tamo blamiramo u Kupu bez perspektive.