ACB - Unikaha izborila majstoricu!

Autor: Boban Filipović
petak 12.06.2015.
23:09
Izvor: Sportske.net

O drugom finalsiti Endesa lige odlučiće peti meč koji će se igrati u Blaugrani, nakon koga će biti poznato ko će se boriti sa Real Madridom za titulu šampiona Španije.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Posle dva ubedljiva poraza u prestonici Katalonije, košarkaši Unikahe su dva puta tukli Barsu u Malagi i obezbedili majstoricu u polufinalu plej-of serije.

Andalužani su večeras trijumfovali znatno lakše nego pre tri dana kada su do pobede došli tek nakon produžetka.

Unikaha je u prvom poluvremenu napravila razliku od 15 poena i u nastavku sigurno privela posao kraju. Završilo se rezultatom 77:66.

Zanimljivo, svih 12 košarkaša iz redova domaćina su se upisali u strelce, jedini dvocifren bio je Džejson Grendžer sa 11 poena, Karlos Suarez ponovo odličan, ubacio je 8 poena i zabeležio čak 12 skokova.

Plejmejker reprezentacije Srbije, Stefan Marković, imao je učinak od 5 poena i po 3 skoka i asistencije za 20 minuta provedenih na parketu.

Kod aktuelnog šampiona Španije najefikasniji je bio Marslinjo Uertas sa 14 poena, Ante Tomić i Tomaš Satoranski su dodali po 12.

 
Odlučujući, pet meč se igra u nedelju u 17h u 'Blaugrani' nakon koga će biti poznato ko će na megdan šampionu Evrope Real Madridu u finalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke