Alonso misli da osam novih igrača nije problem za Cedevitu, na Superkup sa velikim ambicijama

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 20.09.2018.
16:51
Izvor: Sportske.net

Neizbežno je bilo pitanje i o razlikama između ABA i ACB.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Cedevita je došla na Superkup ABA sa velikim ambicijama, a njen trener, španski stručnjak Sito Alonso rekao je da mu se sviđa kako se radi u zagrebačkom klubu i rekao je da veruje da dolazak osam novih igrača neće biti problem.

"Veoma sam srećan što sam ovde. Ovo je veliki izazov za mene, drago mi je što sam u Hrvatskoj, kao i na prostoru bivše Jugoslavije. Što se tiče naših priprema, radili smo jako sve do kvalifikacionih prozora kada smo imali dosta odsutnih igrača, međutim i taj period smo iskoristili za rad sa mladim igračima.

Što se tiče našeg sastava, Ramljak se povredio na reprezentativnoj pauzi, ali zadovoljni smo mladim igračima koji su iskočili u prvih plan, pre svih Perković. Što se tiče našeg protivnika (Zadar), znamo da su veoma dobar tim, naročito u centarskoj liniji, ali Cedevita će sa visokim ambicijama u ovo takmičenje
", rekao je Alonso.

Trener koji je prošle sezone vodio Barselonu, a pre toga Baskoniju i Bilbao ne veruje da će umnogome promenjeni tim predstavljati problem.

"Naravno, nije lako sa osam novih igrača, ali ponekad je to dobro, naročito kada igrači imaju pristup kao oni koje smo doveli. Svi su oni hteli da dođu u Cedevitu i da budu što pre sa nama.

Ako želite da gledate sa negativnog aspekta, sigurno ima svojih mana jer je tim u značajnoj meri promenjen. Po onome što sam ja video za sada i način zalaganje igrača, ja sam zadovoljan sa onim što se trenutno dešava u klubu", rekao je Alonso.

Neizbežno je bilo pitanje o poređenju ABA i ACB lige, ali novinari nisu dobili jasan odgovor.

"Idem korak po korak, dosta sam dobrih stvari čuo o ABA ligi. Imamo dosta kvalitetnih timov, kada sam selektirao ekipu, ljudi su mi ukazivali na fizički aspet i da biram igrače koji mogu fizički odgovoriti u ABA ligi svojim rivalima", rekao je Alonso.

Trener Zadra Aleš Pipan zadovoljan je učinjenim u pripremama.

"Nemamo nikakvih problema, osim sitnih povreda. Sve protiče u najboljem redu, planski... Što se tiče rostera, momci daju sve od sebe na treningu. Nismo odigrali dosta utakmica i to je mali kiks za nas. Još tražimo jednog igrača, jer smo malo inferiorniji ispod koša, pa tražimo centra. To nije lako, ali nadamo se da ćemo to što pre rešiti kako bi mogli u kompletnom sastavu nastaviti pripreme", rekao je Pipan.

A ciljevi u sezoni? ABA liga je nikad jača, biće napeto i gore i dole.

"Za Zadar je najbitnije da idemo utakmicu po utakmicu. Cilj je što pre osigurati opstanak u ligi. Biće teško jer su se sve ekipe pojačale, ali verujem u svoje momke da će u svakoj utakmici dati sve od sebe i da ćemo uspeti u našem cilju", rekao je Pipan.

Olimpija se pojačala i ima ambicije da napravi korak više u odnosu na prošlu sezonu, kaže Zoran Martič.

"Olimpija je došla u podmlađenom sastavu u novu sezonu. Kakvo je to stanje, pokazaće prve utakmice. Možda smo mi imali malo više poteškoća jer smo imali pet igrača u reprezentacijama, tako da je za neke ovo prva utakmica za naš tim. Što se tiče takmičarskih planova, prošle sezone smo završili na sedmom mestu, a ove želimo da napravimo korak dalje, uz promociju mladih igrača", rekao je Martič.

Prvi protivnik Zadra je Crvena zvezda.

"Ovo je nekim igračima prva utakmica da igraju zajedno. Oni su tri godine bili učesnik Evrolige, sigurno su jedan od glavnih favorita za titulu i ove godine. Ubeđen sam da su došli sa najvišim ambicijama. Oni jesu favoriti, ali mi ćemo pokušati da odigramo utakmicu najbolje što možemo i tako se spremimo za novu sezonu", rekao je Martič.

Piše: Miroslav Dragoljević

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke