Bertomeu rešio ''slučaj Panatinaikos'', sve je jasno!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.06.2020.
21:46
Izvor: Sportske.net

Osim ako Janakopulos opet nešto ne zakomplikuje.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Prethodnu nedelju obeležile su poruke iz Panatinaikosa, čiji je prvi čovek Dimitris Janakopulos, nezadovoljan raspodelom finansijskih sredstava od učešća u Evroligi, uputio zahtev za napuštanje ovog takmičenja.

Mnogi su to shvatili kao gotovu stvar i već počeli da promovišu Virtus, ili eventualno Partizan u novog evroligaša, ali izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu tako ne misli.

U razgovoru za ''Euroleague Greece'', on je uputio jasnu poruku i Panatinaikosu, ali i kompletnoj košarkaškoj javnosti.

''Panatinaikos se već registrovao za učešće u Evroligi za novu sezonu'', naglasio je Bertomeu i dodao:

''Kada je reč o pismu, Panatinaikos i njegovo rukovodstvo dobro znaju šta moraju učiniti ako žele da napuste Evroligu. Zahtevi su kristalno jasni i isti su za svaki klub. Srećom, postoji mnogo timova sa ambicijom da igraju u Evroligi.

Međutim, sada ova radna pretpostavka nije mogući scenario koji proučavamo. Panatinaikos je klub koji pripada Evroligi i sa nama. Zbog svoje tradicije, istorije i vatrenosti svojih obožavalaca''.
-
Baner

On se ne slaže sa izjavama prvog čoveka Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa u vezi sa finansijama i naglašava da su finansijski podaci u suprotnosti sa onim o čemu je Janakopulos govorio.

Dakle, ''tresla se gora...''

Uostalom, danas je Evrokup objavio spisak učesnika za narednu sezonu, a na tom spisku su i Virtus i Partizan, pa će Panatinaikos igrati u Evroligi, osim ukliko ne odluči da isplati deset miliona evra, kako bi se ''A'' licenca dodelila nekom drugom klubu.

-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke