Bodiroga smiruje strasti - Evo šta sprema FIBA!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.04.2016.
20:24
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije Dejan Bodiroga tvrdi da FIBA Evropa ima rešene za prevazilaženje kompleksne situacije koja je na snazi, a ono ne podrazumeva suspenziju reprezentacija sa velikih takmičenja.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Prvi put posle kontroverzne odluke evropskog ogranka FIBA koja je sukob sa Evroligom pokušala da reši suspenzijama nacionalnih timova sa velikih takmičenja, oglasio se proslavljeni reprezentativac Jugoslavije Dejan Bodiroga.

Bivši košarkaš i doskorašnji funkcioner KS Srbije koji je nedavno kooptiran u upravljačko telo FIBA tvrdi da aktuelna situacija jeste kompleksna ali da FIBA Evropa ima rešenje za revazilaženje novonastalih probelma.

"Situacija je izuzetno kompleksna i zahteva duboku analizu. Za subotu je zakazan sastanak Borda FIBA Evrope. Iskreno, imamo rešenje za celu problematiku, ili bolje da se izrazim – konkretnu ponudu Evroligi" otkrio je Bodiroga.

Očekivano, Dejan Bodiroga nije mogao u javnost sa predlogom koji će FIBA uputiti Evroligi jer će se o njemu govoriti tokom sutrašnjeg dana.

"Ne smem da govorim ništa dok se sastanak ne održi. S moje tačke gledišta – košarka mora da bude iznad politike. Igrači ne bi smeli da trpe zbog neslaganja" poručio je proslavljeni reprezentativac Jugoslavije.

Upitan da prokomentariše mogućnost da Evropsko prvenstvo bude održano bez suspendovanih reprezentacija Dejan Bodiroga se osmehnuo i rekao:

"Evropsko prvenstvo bez ovih reprezentacija ne bi bilo isto. Uveren sam da neće doći do toga. Svi bi trebalo da budu smireni i sačekaju da pronađemo rešenje" zaključio je legendarni košarkaš.

Podsećamo da je Košarkaški savez Srbije učinio sve što je u njegovoj moći kako "Orlovi" ne bi trpeli zbog sukoba FIBA Evropa i Evrolige, pa je tako najavljeno povlačenje podrške ABA ligi i suspenzije klubovima koji budu nastupili u Evrokupu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 22.04.2016
21:05

Dragi i poštovani, ovo što je FIBA uradila je nedopustivo i - neoprostivo. U najboljem slučaju - unet je nemir u ljude koji se bave košarkom i sportom. Nagovešteno je da su pretnje i ucene metodologija koja može da se očekuje i od sportskih međunarodnih organizacija. Ne postoje ni reči ni rešenja koja to mogu da anuliraju. Da sam ja neko koga su navijači zvali bogom, na toj sednici bih saopštio da je vreme da se promeni tim koji je napravio takvu atmosferu u košarci. Uvek bih pre trpeo sankcije od takvih, nego im se povinovao. Kao okupacijske vlasti, pristanak ili logor.

avatar
Sin Dragan
Friday, 22.04.2016
20:28

FIBA ovde izgleda zeli samo deo kolaca... Hoce da se ogrebu i oni za neku lovu. :)

avatar
noname
Friday, 22.04.2016
20:38

ozbiljno, mi mislili da hoce da unaprede kosarku u Evropi! :D